Ferrari 12Cilindri: Αυτό είναι το νέο αριστούργημα από το Μαρανέλο

Το νέο μοντέλο της Ferrari ενσωματώνει πλήθος σύγχρονων τεχνολογιών και το V12 μοτέρ της υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις.

Στην επίσημη παρουσίαση της Ferrari 12Cilindri, ενός μοντέλου «παντρεύει» την παράδοση με τις τεχνολογίες αιχμής και αντικαθιστά την 812 Superfast προχώρησε η μάρκα από το Μαρανέλο.

Όπως υποδηλώνει η ονομασία του νέου αριστουργήματος της Ferrari,

αυτό κινείται από έναν 12κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, με χωρητικότητα 6,5 λίτρα, που αποτελεί την εξέλιξη του μοτέρ F140 V-12 που χρησιμοποιήθηκε πριν από δύο δεκαετίες στην Enzo.

Φυσικά, ο κινητήρας έχει υποβληθεί σε αναβαθμίσεις, μεταξύ των οποίων η χρήση μπιελών τιτανίου που μειώνουν την περιστρεφόμενη μάζα κατά 40% σε σύγκριση με τις χαλύβδινες.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο μοτέρ έχουν υιοθετηθεί τεχνολογίες από τη Formula 1, ενώ εκτός το άλλων, υπάρχει νέο software που προσαρμόζει ιδανικά τη μέγιστη ροπή, ανάλογα με την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο.

Στην περίπτωση της 12Cilindri ο V12 αποδίδει 819 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. και 678 Nm στις 7.250 σ.α.λ., με «κόφτη» στις 9.500 σ.α.λ., με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 2,9 δλ. Σημειώνεται ότι παρουσιάστηκε και η ανοικτή έκδοση της Ferrari 12Cilindri Spider που είναι ελαφρώς πιο αργή, με το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 2,95 δλ.

Σε αμφότερα τα μοντέλα η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα, με την κίνηση να φτάνει στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, που υπόσχεται ιδιαίτερα αστραπιαίες αλλαγές ταχυτήτων.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το μοντέλο ξεχωρίζει με το ιδιαίτερα μακρύ καπό του και τα «αιχμηρά» φωτιστικά σώματα, ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένα γυαλιστερό μαύρο πάνελ. Έμαφαση, φυσικά, έχει δοθεί και στην αεροδυναμική, με πλήθος αεροδυναμικών στοιχείων.

Εντός της καμπίνας, υπάρχουν τρεις μεγάλες οθόνες. Πίσω από το τιμόνι συναντάται ψηφιακός πίνακας οργάνων 15,6", στο κέντρο του ταμπλό οθόνη 10,25", ενώ υπάρχει και μία ακόμα 8,8" μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού.

Φυσικά, ενσωματώνεται πλήθος προηγμένων τεχνολογιών όπως το στάνταρ brake-by-wire, η τετραδιεύθυνση και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας Side Slip Control 8. 

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα