Formula 1: H Red Bull απέκτησε επιτέλους αντίπαλο

Για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο, κοιτώντας τη βαθμολογία της Formula 1 βλέπεις της Red Bull Racing να μην απολαμβάνει μεγάλο προβάδισμα.

Ήταν στα μισά του 2022 όταν οι «ταύροι» ξέφυγαν από τη Scuderia Ferrari, επικρατώντας κατά κράτος στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν. Και μετά ήρθε το 2023 όπου η αυστριακή ομάδα κυριολεκτικά δεν είχε αντίπαλο.

Φέτος

ξεκίνησε με δύο συνεχόμενα 1-2 σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία αλλά χρειάστηκε μόνο μία ατυχία του Max Verstappen για να αλλάξουν όλα! Η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2 στην Αυστραλία και σε συνδυασμό με τη μόλις πέμπτη θέση Sergio Perez στο Albert Park, έχουμε επιτέλους ντέρμπι!

Μόλις 4 βαθμοί χωρίζουν RBR και Ferrari, με τη McLaren να εκμεταλλεύεται το 3-4 στη Μελβούρνη και να εδραιώνεται ως τρίτη δύναμη. Αντίθετα, η Mercedes-AMG είχε διπλή εγκατάλειψη και παρέμεινε μπροστά από την Aston Martin χάρη στην εκ των υστέρων ποινή του Fernando Alonso.

H RB έσπασε το ρόδι διά χειρός Yuki Tsunoda και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση, αφήνοντας έβδομη τη Haas παρότι η αμερικανική ομάδα είχε διπλή βαθμολόγηση.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα