Formula 1: Ποινή για επικίνδυνη οδήγηση στον Alonso

Το Grand Prix Αυστραλίας ολοκληρώθηκε υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, όμως δεν έφταιγε μόνο ο George Russell για το ατύχημά του.

Όμως αποφάσισαν οι αγωνοδίκες του τρίτου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ο Fernando Alonso με τον οποίο έδινε μάχη για την έκτη θέση, έβαλε το χεράκι του στο συμβάν.

Συγκεκριμένα, εξετάζοντας τα δεδομένα τηλεμετρίας και ακούγοντας τους δύο οδηγούς

και εκπροσώπους των Aston Martin και Mercedes-AMG, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Ισπανός σήκωσε νωρίτερα το πόδι από το γκάζι (100 μέτρα), φρέναρε ανεπαίσθητα και κατέβασε και μία σχέση στο κιβώτιο. Πράγμα που έφερε τα δύο μονοθέσια πιο κοντά απ’ ότι στα προηγούμενα περάσματα.

Παρότι δεν κρίθηκε πως επίτηδες προκάλεσε το συμβάν, πως έκανε δηλαδή brake-test στο συνάδελφό του, ο Alonso κρίθηκε πως δεν χειρίστηκε με φυσιολογικό τρόπο τις συγκεκριμένες στροφές, με αποτέλεσμα ο Russell να χάσει το πίσω μέρος της W15 στη στροφή 6, να βγει στην αμμοπαγίδα και να χτυπήσει στον τοίχο της 7.

Ο Alonso έλαβε ποινή 20 δευτερολέπτων στο συνολικό του χρόνο, πράγμα που του στέρησε δύο θέσεις στη γενική κατάταξη. Ο teammate του, Lance Stroll, ανέβηκε έκτος, με τον Yuki Tsunoda της RB έβδομο και τον Alonso να πέφτει όγδοος.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα