Tesla: Το Model 2 θα κυκλοφορήσει το 2027

Σε τρία χρόνια από σήμερα εκτιμούν οι αναλυτές πως θα δούμε στον δρόμο το «φτηνό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla. Ο σημαντικός όγκος παραγωγής που απαιτείται για το Model 2, δεν είναι και τόσο… εύκολη υπόθεση, όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα μετα δημοσιεύματα μέχρι προ ολίγων ημερών, η κυκλοφορία του νέου μοντέλου τηςαμερικάνικης ήταν προγραμματισμένη για το 2025. Όμως ο μεγάλος αριθμόςοχημάτων που πρέπει να κατασκευαστεί, δυσκολεύει σημαντικά

το λανσάρισμά του.Έτσι το χρονοδιάγραμμα πάει πίσω.

Οι νεότερες ειδήσεις αναφέρουν πως η παραγωγή του Model 2 θα ξεκινήσει το 2025. Μέσα στο 2026 θα έχουν ετοιμαστεί 500.000 μονάδες και το 2027 θα έχουν φτάσει το 1.000.000. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Elon Musk, CEO της φίρμας, αυτή την στιγμή βρίσκονται ανάμεσα σε δύο μεγάλα κύματα ανάπτυξης.

Το πρώτοάρχισε με την άφιξη του Model 3 και συνεχίστηκε με το Model Y, ενώ το επόμενο είναι αυτό που θασυμβεί με το Model 2.Το πλάνο είναι τώρα λοιπόν, οι εργασίες για το αυτοκίνητο εκτός από τοεργοστάσιο του Austin, να μεταφερθεί επίσης στις εγκαταστάσεις της Γερμανίας,του Μεξικού και της Κίνας.

Τα σχέδιατης Tesla είναι να κατασκευαστούν ούτως ή άλλως νέα εργοστάσια. Εάν η ανάπτυξησυνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, θα πρέπει να είναι σε θέσει να παράγει 20εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2030. Υπό αυτή την έννοια, το ενδιαφέρονστρέφεται στη Νοτιοανατολική Ασία. Στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδηκαι την Ινδία. Το 2023 οι πωλήσεις έφτασαν το 1,8 εκατομμύριαμονάδες και το 2026 οι προβλέψεις τις ανεβάζουν στα 2,7εκατομμύρια.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα