Αυτή είναι η νέα BMW M4 CS

Την περιμέναμε καιρό αλλά η αναμονή τελείωσε: η BMW αποκάλυψε τη θηριώδη, ολοκαίνουρια M4 CS των 543 αλόγων και της εντυπωσιακής επιτάχυνσης.

Το μοντέλο αυτό τοποθετείται ανάμεσα στις Competition και CSL στις επιλογές του δημοφιλούς μοντέλου της βαυαρικής εταιρείας και αυτό φαίνεται σε όλους τους αριθμούς.

Κάτω από το διπλών αεραγωγών και με αρκετό ανθρακόνημα καπό, κρύβεται ένας 3λιτρος, Twin-Turbo κινητήρας. Ο ίδιος που εφοδιάζει και τη BMW M3

CS αλλά έχοντας δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα ώστε να προσφέρει 543 άλογα ισχύος (20 περισσότερα από την M4 Competition) και 649 Nm ροπής, που περνάνε στο δρόμο μέσω Steptronic αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης xDrive.

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h έρχεται σε μόλις 3.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 302 km/h.

Η νέα M4 CS γύρισε στην «Πράσινη Κόλαση» του Nordschleife σε 7 λεπτά και 21.99 δευτερόλεπτα – επίδοση μόλις 1.5 δευτερόλεπτο πιο αργή από εκείνη της CSL που έχει ξεκάθαρα προσανατολισμό πίστας.

Κι αν σας έχουν εντυπωσιάσει έως τώρα οι επιδόσεις και οι αριθμοί, πάμε να δούμε και περαιτέρω λεπτομέρειες που συναρπάζουν.

Το συνολικό βάρος είναι 22 κιλά κάτω από την M4 Competition κι αυτό χάρη στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα, που συναντάται στο καπό, το splitter εμπρός, τον πίσω διαχύτη, στο πίσω σπόιλερ.

Κι όχι μόνο στο περιτύλιγμα – τα βλέπουμε και στο εσωτερικό: την κεντρική κονσόλα, διάφορα σημεία της καμπίνας, τα αυτάκια για τις αλλαγές σχέσεων. Μειωμένο είναι και το βάρος των M Carbon μπάκετ καθισμάτων αλλά του συστήματος εξατμίσεων.

Η M4 CS πατάει σε τροχούς Μ από αλουμίνιο, είτε 19 είτε 20 ιντσών, σε μαύρο ή χρυσό χρώμα. Μιλώντας για χρώματα, η BMW την προσφέρει αποκλειστικά με τα Riviera Blue και Frozen Isle of Man Green.

Στο εσωτερικό το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο, με κόκκινες πινελιές, δέρμα και αλκαντάρα. Και για να ξέρεις που βρίσκεσαι, το λογότυπο CS εντοπίζεται στα καθίσματα και την κεντρική κονσόλα.

Όλα αυτά, με την τιμή απόκτησης του μοντέλου να είναι στις 115 χιλιάδες ευρώ, την παραγωγή του να ξεκινά τον Ιούλιο και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το Φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα