Αυτή είναι η πιο αργή Ferrari του πλανήτη

Η μαύρη αυτή Ferrari F12tdf Berlinetta Mulotipo ίσως να μην είναι μόνο η πιο αργή Ferrari αλλά και το πιο αργό αυτοκίνητο από όλα στον πλανήτη, καθώς η τελική της ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 24 km/h.

Η Ferrari F12 Berlinetta λανσαρίστηκε από το ιταλικό εργοστάσιο του 2012, ως ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της εταιρείας της Modena εκείνη την εποχή:

με το πανίσχυρό της μοτέρ V12 των 6.3 λίτρων και 730 ίππων έφτανε τελική ταχύτητα 340 km/h.

Μία από τις ειδικές της εκδόσεις ήταν η TDF, που παρήχθη σε μόλις 799 αντίτυπα. Τα αρχικά της σημαίνουν Tour de France, και δημιουργήθηκε -με μια σειρά από μηχανικές και αισθητικές τροποποιήσεις, μαζί με την αύξηση της ισχύος στους 780 hp- για τις ανάγκες του διάσημου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας.

Όπως είναι προφανές, ήταν ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο. Όμως, υπήρχε και ένα αντίτυπο της F12tdf που έμελλε να λάβει τον τίτλο της πιο αργής Ferrari της ιστορίας: το πρωτότυπο πάνω στο οποίο εξελίχθηκε η έκδοση παραγωγής των 799 αντιτύπων.

Στο πρωτότυπο αυτοκίνητο δοκιμάστηκε κάθε εξέλιξη της F12tdf, και μετά το πέρας της αποστολής του μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να αποτελέσει εκθεσιακό μοντέλο. Για το σκοπό αυτό, οι μηχανικοί του Μαρανέλο περιόρισαν την ισχύ του κινητήρα σε τέτοιο βαθμό που το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 24 km/h.

Η ταχύτητα αυτή είναι αρκετή για τις μανούβρες που απαιτούνται σε έναν εκθεσιακό χώρο, αλλά και αρκετά μικρή για να μην μπορεί να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. Και όντως, μια ευδιάκριτη ταμπέλα στο αμάξωμα φέρει τη φράση «Vehicle not approved for the road», δηλαδή «όχημα μη εγκεκριμένο για το δρόμο».

Πρόφατα η υπερ-σπάνια αυτή Ferrari F12tdf Berlinetta Mulotipo εμφανίστηκε στο διάσημο portal δημοπρασιών 'Bring a trailer'. Και η αρχική του τιμή είναι υψηλότερη από μιας Ferrari SF90, καθώς αγγίζει τις 446 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον αυτών, ο νέος ιδιοκτήτης της θα πρέπει να διαθέσει και τα χρήματα που απαιτούνται για να ρυθμιστεί εκ νέου ο κινητήρας στην αρχική του ισχύ.

Το πρωτότυπο αυτό έχει καλύψει σχεδόν 20.000 χιλιόμετρα. Διαθέτει ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, που κρύβουν τα κεραμικά φρένα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το κλασσικό αυτόματο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη της ιταλικής εταιρείας. Αυτή η σπάνια F12tdf είναι μαύρη με λευκά αυτοκόλλητα, και διαθέτει επίσης σπορ καθίσματα, καθώς και δερμάτινη επένδυση σε κάθε εκατοστό του εσωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα