Αναβάθμιση για τη Mercedes-Benz S-Class -Τι αλλάζει

Η εμβληματική ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας δέχθηκε μια μικρής έκτασης ανανέωση για να συνεχίσει να προσφέρει την τελειότητα στον τυχερό ιδιοκτήτη της.

Η Mercedes-Benz S-Class είναι ένα εμβληματικό μοντέλο της πολυτελούς κατηγορίας και σύμβολο της γερμανικής εταιρείας. Διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη, ειδικά από τη στιγμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος Ola Kallenius ανέφερε ότι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές τις

κατηγορίες οχημάτων λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και του κέρδους που παρουσιάζουν από αυτές. Επομένως, η S-Class πρέπει να διατηρείται στον «αφρό» με την πιο πρόσφατη τεχνολογία για να κοντράρει με άνεση τον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό.

Για αυτό τον λόγο, μας παρουσίασε την ανανεωμένη S-Class ΜΥ ‘25 που φέρει προσεκτικά μελετημένες αλλαγές. Αυτές είναι κυρίως τεχνολογικής φύσεως και οι πρώτοι πελάτες από την Ευρώπη θα μπορούν να την αποκτήσουν από τα μέσα του καλοκαιριού. Στα συστήματα κίνησης δεν εντοπίζονται διαφορές.

Η χρωματική παλέτα έχει εμπλουτιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον διαθέτει 14 νέες αποχρώσεις, ενώ ο ήδη πλούσιος εξοπλισμός άνεσης στην καμπίνα συμπληρώνεται από νέα εμπρός προσκέφαλα με ενσωματωμένα άνετα μαξιλαράκια.

Πολλές είναι και οι τεχνολογικές αλλαγές που φέρει η ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class. Το ρετουσαρισμένο μοντέλο διαθέτει πλέον λειτουργία Automatic Lane Change, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο περαιτέρω τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος του πακέτου Active Distance Assistant μαζί με το Active Steering Assistant.

Παράλληλα, η Mercedes-Benz βελτίωσε την δυνατότητα video streaming που διαθέτει μέσω της υπηρεσίας RIDEVU της Sony. Ακόμα, το λογισμικό του συστήματος πολυμέσων MBUX έχει υποστεί βελτιώσεις με σκοπό να γίνει πιο εύχρηστο και διαισθητικό.

Ακόμα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα υπενθύμισης παρουσίας επιβατών στο πίσω κάθισμα. Το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις εντοπίσει ανθρώπους ή ζώα στο πίσω κάθισμα, ή όταν ανοίξουν οι πίσω πόρτες.

Όλες οι εκδόσεις της Mercedes-Benz S-Class, συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής και της Maybach έκδοσης, καθώς και της EQS, βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο 56, μια ευέλικτη, ιδιαίτερα παραγωγική και εντελώς ψηφιακή διαδικασία, ενσαρκώνοντας το μέλλον της εταιρείας, τουλάχιστον όπως το οραματίζεται η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα