Η Ferrari κερδίζει 17 φορές περισσότερα από την Mercedes για κάθε αυτοκίνητο

Για το 2023, η Ferrari έβγαλε 118.000 ευρώ κέρδος για κάθε αυτοκίνητο που πούλησε, αφήνοντας πολύ πίσω εταιρείες όπως η Porsche και η BMW, οι οποίες διέθεσαν σημαντικά μεγαλύτερο όγκο οχημάτων στην αγορά.

Ο συνολικόςαριθμός πωλήσεων αυτοκινήτων για την ιταλική φίρμα, την περασμένη χρονιά,έφτασε τις 13.663 μονάδες. Με απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει

πως έβαλεστο ταμείο της 5,97 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδος! Κάτι που οφείλεται σεσημαντικό βαθμό στην Purosangue, αλλά και την SF90 Stradale.

Από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Car Industry Analysis, η Porsche για να βγάλει τα ίδια χρήματα με την Ferrari, πρέπει να πουλήσει αντί για ένα, 5,2 αυτοκίνητα, καθώς το δικό της κέρδος ανέρχεται στα 22.800 ευρώ. Άλλοι κατασκευαστές χρειάζονται πολλαπλάσιες πωλήσεις.

Γιαπαράδειγμα η BMW 16 αυτοκίνητα, η Mercedes-Benz 17, η Tesla 27, η Volvo 47 και η Ford πάνω από 100! Όπως φαίνεταικαι στον παρακάτω πίνακα που παρατίθεται, τελευταία στη λίστα με 415αυτοκίνητα κατατάσσεται η Great Wall.

Το 2024,η Ferrari είναι πιθανό να σημειώσει νέο ρεκόρ και αυτό χάρη σε τρίακαινούργια μοντέλα. Το πρώτο αφορά ένα supercar με υβριδικό σύστημα και V6 κινητήρα, που χρησιμοποιείται ήδη στην 296GTB, το δεύτερο είναι εκείνο που θα αντικαταστήσει την 812 Superfast, ενώ το τρίτο λέγεται πως θα είναιείτε ένα ειδικό όχημα σαν το Monza speedster, είτε ένα τροποποιημένο της Purosangue.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα