Η Ford ανακοινώνει την παρουσίαση νέων μοντέλων

Η Ford γιορτάζει σήμερα τα 60 χρόνια της εμβληματικής Mustang στα πλαίσια της εκδήλωσης με τίτλο «Ford Mustang Global Gallop» και παρουσιάζει τη νέα Mustang California Special και το πακέτο Nite Pony Package.

Η Mustang παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης στις 17 Απριλίου 1964. Πολύ γρήγορα κατάφερε να καταρρίψει τα στερεότυπα, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας της με περισσότερα από 418.000 αυτοκίνητα. Και από τότε προχωρά ακάθεκτη, με την Mustang να είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως για περισσότερα από 10 χρόνια.

Για να γιορτάσει  τις έξι δεκαετίες συνεχούς παραγωγής του μοντέλου, η Ford παρουσιάζει σήμερα δύο νέες εκδόσεις για την Ευρώπη. Η νέα Mustang California Special δίνει μια μοντέρνα πινελιά σε μια ειδική έκδοση που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1968, ενώ το νέο πακέτο Mustang Nite Pony Package προσθέτει ακόμα περισσότερο χαρακτήρα με στιλιστικές βελτιώσεις που διεγείρουν το συναίσθημα.

Ταυτόχρονα, οδεύοντας προς ένα ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, η Ford επεκτείνει για πρώτη φορά την οικογένεια της ηλεκτρικής Mustang Mach-E με την εταιρεία να ανοίγει τα βιβλία παραγγελιών στις 30 Απριλίου για την εντυπωσιακή Mustang Mach-E Rally 4 - το πρώτο EV που αντλεί έμπνευση από τη συμμετοχή της Ford στους αγώνες ράλι. Με την ευκαιρία των γενεθλίων της Ford Mustang ανακοινώνονται επίσης οι πρώτες λεπτομέρειες για τη διαδικασία παραγγελίας της νέας Mustang GTD.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της «Mustang Day» από την Ford καιτους λάτρεις της Mustang εντάσσεται και η εκδήλωση με τίτλο «Ford MustangGlobal Gallop». Εξήντα πρεσβευτές της Mustang, δημοσιογράφοι και bloggers θαπραγματοποιήσουν ταυτόχρονα επικά road trips στη Βόρεια Αμερική, τη ΝότιαΑμερική, την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική, την Κίνα και την Αυστραλία προκειμένου ναδιαπιστώσουν τη διαχρονική δημοτικότητα του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου τηςFord σε όλο τον κόσμο.

Διαθέσιμη σε οκτώ εντυπωσιακές εξωτερικές χρωματικές επιλογές, όπως η Iconic Silver και η Vapour Blue, η έκδοση California Special ξεχωρίζει για τις διακριτικές λωρίδες στις πλαϊνές της επιφάνειες που συνδυάζουν φινίρισμα Medium Light Rave Blue και High και Low Gloss Black. Αυτές φέρουν μία μοναδική επιγραφή GT/CS που είναι σχεδόν αόρατη σε χαμηλό φωτισμό, αλλά γίνεται πολύ πιο εμφανής στο φως του ήλιου. Μαύρα πλαίσια κοσμούν τους προβολείς, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών διαθέτουν κατεργασμένη επιφάνεια με λεπτομέρειες Rave Blue, που συμπληρώνονται από ένα σήμα GT/CS στην εμπρός μάσκα και ένα λογότυπο GT στο πορτμπαγκάζ, αμφότερα στο ίδιο χρώμα.

Στο εσωτερικό της νέας Mustang California Special κυρίαρχα στοιχεία είναι η ταπετσαρία σε Navy Pier, καθώς και τα δερμάτινα καθίσματα σε Ebony Black, με δίχρωμες ραφές Raptor Blue και Metal Grey, οι οποίες διατρέχουν το ταμπλό, τις πόρτες, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα, τονίζοντας τον αποκλειστικό χαρακτήρα της έκδοσης. Η νέα Mustang California Special είναι διαθέσιμη για παραγγελία από σήμερα στην έκδοση Mustang GT Convertible. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 10 σχέσεων σε συνδυασμό με τον κινητήρα V8 των 5,0 λίτρων.

Το νέο πακέτο Nite Pony Package - επίσης διαθέσιμο για παραγγελία από σήμερα για τις Ford Mustang GT Coupe και Convertible με επιλογή μεταξύ χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου σε συνδυασμό με τον V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων - προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την νέα Mustang τους με πιο σκουρόχρωμα στοιχεία. Στο συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου βαμμένες σε μαύρο χρώμα Ebony Black, μαύρη οροφή, καλύμματα καθρεπτών και πλαίσια προβολέων, καθώς και μαύρα εμπρός και πίσω σήματα Pony, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του μοντέλου.

Οι πελάτες στην Ευρώπη μπορούν από τις 30 Απριλίου να παραγγείλουν την πρωτοποριακή Mustang Mach-E Rally – η οποία μεταφέρει για πρώτη φορά στα χρονικά την ελευθερία και τη διασκέδαση της οδήγησης μιας Mustang στο χώμα.

Η Mustang Mach-E Rally διαθέτει εξωτερικά διπλές ρίγες αγωνιστικού τύπου, ένα μοναδικό σε σχεδίαση εμπρός μέρος, μια εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, καθώς και γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 19” σε λευκό χρώμα, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη μακρά ιστορία της Ford στους αγώνες ράλι.

Ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες αποδίδει μέγιστη ροπή 950 Nm και ισχύ 486 PS, ενώ η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση είναι κατά 20 mm ψηλότερη από εκείνη της Mustang Mach-E GT ώστε να αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Η Ford επιβεβαίωσε επίσης σήμερα ότι η Mustang GTD, η πιοτολμηρή και εξελιγμένη Mustang όλων των εποχών, έρχεται στην Ευρώπη. Τοαυτοκίνητο υπερ-υψηλών επιδόσεων με νόμιμη άδεια χρήσης σε δημόσιους δρόμους,διαθέτει τεχνολογία αιχμής, όπως ενεργή αεροδυναμική και ημι-ενεργή ανάρτηση.Θα διατίθεται για αγορά σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό.

Οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη νέα Ford Mustang GTD ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν την καθαρόαιμη Mustang GT3 να συμμετέχει στον αγώνα. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στην Ευρώπη για την Mustang GTD αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι - περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα