Η νέα μόδα στις κλοπές αυτοκινήτων ήρθε στην Ελλάδα - Ποιο κόλπο χρησιμοποιούν οι κλέφτες

Οι αετονύχηδες φαίνεται να έχουν ένα νέο «όπλο» στα χέρια τους προκειμένου να εισέρχονται ανενόχλητοι εντός των σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Μια νέα hi-tech μέθοδος κλοπής αυτοκινήτων που μέχρι πρότινος γνώριζε μεγάλη δημοφιλία στο εξωτερικό έχει κάνει την εμφάνισή της τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιοκτήτες ΙΧ όσο και στις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για τη μέθοδο κατά την οποία με τη χρήση ειδικών συσκευών,

οι σπείρες παρεμβάινουν στη διαδικασία κλειδώματος του ΙΧ. Με απλά λόγια, την ώρα που ο χρήστης προσπαθεί να κλειδώσει το αυτοκίνητό του μέσω του ασύρματου κλειδιού, οι αετονύχηδες, μέσω ειδικών συσκευών, εμποδίζουν το σήμα να φτάσει στον δέκτη εντός του ΙΧ.

Έτσι το αυτοκίνητο παραμένει ξεκλείδωτο, αποτελώντας εύκολη λεία για τους αετονύχηδες. Αυτοί εισέρχονται στην καμπίνα ανενόχλητοι είτε προκειμένου να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα, είτε να προβούν στην ολική κλοπή του ΙΧ.

Αυτή τη μέθοδο φαίνεται πως ακολουθούσε ένας 63χρονος αλλοδαπός ο οποίος δρούσε στο εμπορικό πάρκο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», λεηλατώντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, o 63χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της Παρασκευής (19/4) στην περιοχή της Κυψέλης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (18/4) αφαίρεσε από όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο εμπορικό πάρκο του αερολιμένα Αθηνών, χρηματικό ποσό και ρουχισμό.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος πλησίαζε τα ΙΧ-στόχους του και τη στιγμή που οι οδηγοί εξέρχονταν από αυτά έθετε σε λειτουργία μηχάνημα παρεμβολής συχνοτήτων, εμποδίζοντας το κλείδωμά τους.

Όταν οι οδηγοί απομακρύνονταν από τα οχήματά τους, ο 63χρονος είχε πρόσφορο έδαφος να τρυπώσει στην καμπίνα τους, αφαιρόντας ό,τι πολύτιμο έβρισκε.

Μετά από έρευνα στην οικία του στην περιοχή της Κυψέλης βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

3 μηχανήματα παρεμβολής συχνοτήτων,το χρηματικό ποσό των -5.450- ευρώ, -1.334- δολαρίων Η.Π.Α., -20- δολαρίων Αυστραλίας, -130- Γερμανικών Μάρκων και -10.000- δραχμών, 27 κασετίνες περιέχουσες πλήθος κοσμημάτων, πλήθος εργαλείων, πλήθος αρωμάτων, γυαλιών ηλίου, γυναικείων τσαντών, ηλεκτρονικών τσιγάρων και 6 πτυσσόμενα μαχαίρια.

Κατασχέθηκε επιπλέον το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του. Εξιχνιάστηκαν επιπλέον 2 κλοπές οχημάτων και κλοπές από εμπορικό κατάστημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς να προστατευτώ

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, κάθε κάτοχος ΙΧ με ασύρματο κλειδί, κάθε φορά που πατάει το κουμπί κλειδώματος, πρέπει να παρατηρεί προσεκτικά αν ανάψουν τα φλας του αυτοκινήτου ή αν ηχήσει ο χαρακτηριστικός ήχος -αμφότερα αποτελούν ενδείξεις ότι το ΙΧ κλείδωσε.

Βέβαια, συνίσταται να τσεκάρουν με το χέρι τους αν το αυτοκίνητο κλείδωσε, ελέγχοντας τις χειρολαβές των θυρών, ενώ κρίνεται απαραίτητο να μην αφήνουν αντικείμενα, σε κοινή θέα, στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα