Η σκοτεινή όψη του Ντουμπάι -Πώς δημιουργήθηκαν τα νεκροταφεία με τις Ferrari που στοιχειώνουν τους δρόμους

Τετράτροχα στολίδια πνιγμένων στα χρέη ή από την πλήξη δισεκατομμυριούχων έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, συνθέτοντας κάποιες απόκοσμες εικόνες.

Το Ντουμπάι είναι η πόλη της υπερβολής, η πόλη που δεν σταματάει να εκπλήσσει τον επισκέπτη, προσφέροντας εξωφρενικά χλιδάτες εμπειρίες που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να βιώσουν.

Είναι οι ουρανοξύστες, τα γήπεδα τένις στις κορυφές των κτηρίων, τα πανάκριβα εστιατόρια και γενικότερα ο αμύθητος πλούτος που συγκεντρώνεται σε μερικά εκτάρια γης και προκαλεί δέος στον υπόλοιπο κόσμο.

Πλούτος που δεν θα μπορούσε παρά να μεταφράζεται

σε πανάκριβα supercars, τα οποία πλημμύριζουν τους δρόμους, και για τους κοινούς θνητούς αποτελούν άπιαστο όνειρο.

Αυτοκίνητα των Lamborghini, Ferrari, Bentley, Bugatti και McLaren απαντώνται κατά χιλιάδες στο οδικό δίκτυο του Ντουμπάι, συνθέτοντας μια μόνιμη γιορτή των τεσσάρων τροχών.

Τα supercars ενός κατώτατου Θεού

Σε αυτόν τον επιχειρηματικό παράδεισο, ωστόσο, δεν έχουν όλα τα supercars την ίδια τύχη. Υπάρχουν και αυτά, που κάπου θα τα συναντήσεις να είναι καλυμμένα στη σκόνη, έχοντας εγκαταλειφθεί πλήρως από τους ιδιοκτήτες τους. Θα τα δεις σε πάρκινγκ αεροδρομίου, σε αλάνες, ακόμα και στην άκρη του δρόμου καταμεσής της πόλης. Πώς περιήλθαν, ωστόσο, αυτά απαστράπτοντα αυτοκίνητα σε αυτή την τραγική κατάσταση;

Όσο μεγάλος και αν ήταν ο ενθουσιασμός των βαθύπλουτων ιδιοκτητών τους όταν απέκτησαν αυτό πάλαι πότε αστραφτερά αυτοκίνητα, άλλο τόσο ισχυρό ήταν το χτύπημα που οι περισσότεροι από αυτούς υπέστησαν όταν το 2008 εμιράτο συγκλονίστηκε από μια μεγάλη υφέση.

Βαθύπλουτοι που ήταν ακλόνητα πεπεισμένοι ότι τα τα ψηφία στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς συνεχώς θα αυξάνονται, προσγειώθηκαν απότομα, μέσα σε μόλις μια στιγμή.

Τα δάνεια που πήραν για να αγοράσουν τα supercars γρήγορα μετατράπηκαν σε Δαμόκλειο Σπάθη, ικανή να τους στείλει πίσω από κάγκελα της φυλακής. Η βίαια εγκατάλειψη των αυτοκινήτων, πολλές φορές με το κλειδί πάνω στη μίζα, έγινε μονόδρομος για τους υπερχρεωμένους μεγιστάνες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στην πρώτη διαθέσιμη πτήση χωρίς να επιστρέφουν ποτέ πίσω.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα supercars των έκπτωτων δισεκατομμυριούχων που σαπίζουν αβοήθητα σε κάθε γωνιά του εμιράτου. Υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν να πλέουν σε έναν ωκεανό πλούτο, και απλά… βαριούνται τα τετράτροχα στολίδια τους ή απλά τα τρακάρουν και τα εγκαταλείπουν όπου βρουν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακόμα και σήμερα, που το εμιράτο έχει αφήσει πίσω του τις σκοτεινές μέρες, περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα εγκαταλείπονται στο Ντουμπάι κάθε χρόνο.

Μια δεύτερη ευκαιρία ζωής μέσω δημοπρασιών

Δεν έχουν, ωστόσο, όλα τα παρατημένα τετράτροχα άδοξο τέλος, μιας και κάποιες δημοπρασίες υπόσχονται να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Στο Ντουμπάι, ως εγκαταλελειμμένο όχημα ορίζεται κάθε μηχανοκίνητο όχημα που δεν έχει μετακινηθεί από δημόσιο χώρο ή ιδιωτική ιδιοκτησία για περίοδο άνω των 30 ημερών και δεν οι αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν ή να επικοινωνήσουν τον ιδιοκτήτη του.

Εφόσον περάσουν 30 ημέρες, και το αυτοκίνητο χαρακτηριστεί ως εγκαταλελειμμένο, ο ιδιοκτήτης έχει 15 ημέρες να αποδείξει ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποειταί. Διαφορετικά, το ΙΧ κατάσχεται, με τον ιδιοκτήτη, ωστόσο, να έχει περιθώριο 6 μηνών να το διεκδικήσει. Αν περάσουν και αυτοί οι 6 μήνες, τότε το αυτοκίνητο βγαίνει στο σφυρί, ώστε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα