Το άγνωστο κόλπο -Με μόνο 1 ευρώ μπορείς να κάνεις το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου σαν καινούργιο

Με δύο υγρά πολύ χαμηλού κόστους ο οδηγός μπορεί να απαλλαχθεί από μια ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση η οποία εμποδίζει την ορατότητά του.

Η άνοιξη, παράλληλα, με τις όμορφα χρώματα στον ουρανό και την άνοδο της θερμοκρασίας, έχει σηματοδοτήσει και την εμφάνιση των εντόμων που -μεταξύ άλλων- τα συναντάμε και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Πολλές φορές, μάλιστα, η συνάντηση με αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια, μόνο ευχάριστη δεν είναι, δεδομένου ότι γίνονται χαλκομανία στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων, κάτι

το οποίο είναι καταδικαστικό για τα ίδια.

Το άδοξο τέλος, ωστόσο, των εντόμων στο παρμρπίζ των ΙΧ επηρεάζει αρνητικά και τον οδηγό, μιας και μειώνεται η ορατότητά του, την ίδια ώρα που αυτές οι κηλίδες αποσπούν και την προσοχή του.

Οι περισσότεροι οδηγοί με το που γίνουν μάρτυρες της αυτοκτονικής ενέργειας των εντόμων στο παρμπρίζ του ΙΧ τους, αντανακλαστικά ενεργοποιούν τους υαλοκαθαριστήρες, ρίχνοντας νερό. Γρήγορα, βέβαια, αντιλαμβάνονται ότι το έργο των υαλοκαθαριστήρων χειροτερεύει την κατάσταση, μειώνοντας περαιτέρω την ορατότητα του οδηγού.

Αυτό, ωστόσο, που αδυνατεί να κάνει το υγρό των υαλοκαθαριστήρων, μπορεί και ολοκληρώνει με απόλυτη αποτυχία το μείγμα δύο υγρών που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Πρόκειται για ξίδι και το νερό.

Ειδικότερα, το ξίδι -ανεξάρτητα από τον τύπο του- βοηθά στη διάλυση των υπολειμμάτων χάρη στην όξινη φύση του, ενώ το δεύτερο λειτουργεί μόνο ως ένας παράγοντας αραίωσης.

Η διαδικασία έχει ως εξής. Γεμίζουμε ένα μπουκαλάκι σπρέι με ξίδι και νερό σε αναλογία 1 προς 4 και αφού κουνήσουμε καλά το μπουκαλάκι, στη συνέχεια ψεκάζουμε το παρμπρίζ. Αφού αφήσουμε το υγρό να «κάτσει» για μερικά δευτερόλεπτα, παίρνουμε ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι και τρίβουμε απαλά το παρμπρίζ, απομακρύνοντας τα υπολείμματα.

Αφού απομακρύνουμε τα έντομα από το παρμπρίζ, δεν ξεχνάμε να το καθαρίσουμε, πάντα με καθαρό νερό ή ειδικό καθαριστικό για γυάλινες επιφάνειες, ώστε να απομακρυνθεί κάθε υπόλειμμα ξιδιού το οποίο μπορεί να αποδώσει μια δυσάρεστη οσμή και να εμποδίσει την ορατότητά μας στον δρόμο όταν μας χτυπάει ο ήλιος.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα