Τρώω κλήση για Δακτύλιο και λεωφορειολωρίδες όταν έχει απεργία; -Το λάθος δεκάδων χιλιάδων οδηγών

Με τη χώρα να βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό και τα ΜΜΜ να είναι «σταθμευμένα», πολλοί οδηγοί έχουν απορίες σχετικά με το αν συνεχίζουν να ισχύουν δύο οδικοί κανόνες.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών στους δρόμους της Αθήνας, μετά από το «χειρόφρενο» που έχουν σηκώσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της

συμμετοχής τους στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, δηλαδή στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό, ενώ στάση εργασίας έχουν ανακοινώσει και τα αστικά λεωφορεία, όπως και τα ταξί.

Με τα ΜΜΜ και τα ταξί να μένουν… σταθμευμένα, μη εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, δεκάδες χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους, έχουν βγάλει από τα πάρκινγκ τα αυτοκίνητά τους.

Αυτό έχει δημιουργήσει «κόλαση» στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τα ΙΧ να κινούνται σημειωτόν και τους οδηγούς να αναγκάζονται να εξοπλιστούν με μεγάλη υπομονή.

Πολλοί, μάλιστα, από τους οδηγούς (όπως φαίνεται και από τα αρκετά μηνύματα που έλαβε το carandmotor.gr) διατηρούν απορίες σχετικά με το αν μπορούν να εισέρχονται στον δακτύλιο κατά τις ημέρες που τα ΜΜΜ δεν κινούνται και επομένως η χρήση του ΙΧ τους είναι μονόδρομος.

Παράλληλα, το ίδιο ερώτημα έχουν και για τις λεωφορειολωρίδες, δηλαδή τις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (ΑΛΛ).

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμα και όταν η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, και τα ΜΜΜ έχουν σηκωμένο το χειρόφρενο, ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας ισχύει κανονικά, όπως, επίσης, και οι κανόνες που αφορούν την κίνηση στις λεωφορειολωρίδες.

Μοναδική περίπτωση τα ΙΧ να έχουν το «ελευθέρας», υπό απεργιακό καθεστώς, να κινούνται στους λεωφορειόδρομους και να εισέχονται στον δακτύλιο (ενώ δεν προβλέπεται βάσει της πινακίδας τους) είναι να έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

Δακτύλιος

Ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00 – 15:00, με το πρόστιμο για παράνομη είσοδο να ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Λεωφορειολωρίδες

Η απαγόρευση κίνησης των ΙΧ στις λεωφορειολωρίδες παράλληλης ροής ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00, όταν η απαγόρευση κίνησης στις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής ισχύει όλο το 24ωρο. Το πρόστιμο για χρήση λεωφορειοδρόμου ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Δαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα