77χρονος εμπιστεύεται το GPS του μέχρι που κολλάει στον βράχο

Ένας άντρας με εξαιρετικό γούστο στα αυτοκίνητα αλλά με κακή αίσθηση προσανατολισμού κατέληξε να βλάψει την προσωπική Alpina B3 Touring σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας στην Αυστρία. Ο 77χρονος Γερμανός επέλεξε να εμπιστευτεί τυφλά το GPS αντί να διαβάζει τις πινακίδες και να ακούει τις προειδοποιήσεις από περαστικούς που του έλεγαν ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο μονοπάτι. Παρ’ όλο που το πέρασμα γινόταν όλο και πιο στενό, αυτό δεν εμπόδισε τον ηλικιωμένο οδηγό να προχωρήσει, μέχρι να φρακάρει. Δε σταμάτησε παρά

μόνο όταν πλέον ακινητοποιήθηκε οριστικά.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική από το Sankt Gilgen δείχνουν το γερμανικό station εγκλωβισμένο μεταξύ ενός βράχου και μιας μπαριέρας, η επαφή με την οποία προξένησε ζημιές φανοποιίας στην αριστερή μεριά του αυτοκινήτου. Ο οδηγός της Alpina B3 Touring καθοδηγήθηκε από το GPS στο γραφικό χωριό που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Wolfgang στο αυστριακό κρατίδιο του Salzburg. Με πλάτος 2.068 χιλιοστά, το τετρακίνητο όχημα με τους σχεδόν 500 ίππους δεν είναι ακριβώς μικρό. Άλλα έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν ήταν πιο στενό, απλώς θα είχε προχωρήσει άλλα λίγα εκατοστά πριν ακινητοποιηθεί. Ευτυχώς ο οδηγός κι οι επιβάτες βγήκαν σώοι κι αβλαβείς από το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο του ιδιόμορφου περιστατικού κι υπέβαλε τον άνδρα σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι ο οδηγός δεν είχε καταναλώσει καθόλου αλκοόλ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν υπάκουσε στην οδική σήμανση και συνέχισε το ταξίδι του αφού η πυροσβεστική τον βοήθησε να απεγκλωβίσει την Alpina του, σημειώνει το Motor1. Το παράξενο ατύχημα μας θυμίζει ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη πριν από μερικά χρόνια σε ένα δρομάκι στην Ιταλία, όταν ο οδηγός μιας Ferrari Roma κόλλησε ανάμεσα σε δύο κτίρια. Το δίπλωμα των καθρεπτών δεν ήταν αρκετό  για να περάσει, καθώς τα φαρδιά φτερά του ιταλικού gran tourer εμπόδιζαν τον οδηγό να προχωρήσει.

The post 77χρονος εμπιστεύεται το GPS του μέχρι που κολλάει στον βράχο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα