7Fifteen Motorworks Troy Indy Special: 532 ίπποι σε 998 κιλά (vid)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσεις όμορφα στον δρόμο κι ένας από αυτούς έρχεται από το Wisconsin των ΗΠΑ με την ονομασία 7Fifteen Motorworks Troy Indy Special. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του John Kendall και του πατέρα του, μια προσπάθεια να αναδημιουργηθεί ένα κλασικό hot rod γνωστό ως Troy

Roadster του 1959. Ανασχεδιασμένο με αγάπη για σύγχρονους οδηγούς, ο Kendall λέει ότι αυτός κι ο πατέρας του πίστευαν ότι το Troy Roadster θα ήταν εύκολο να αναβιώσει (το οποίο τώρα παραδέχονται ότι ήταν ύβρις). Έτσι αγόρασαν το αυθεντικό μοντέλο και με 3D σάρωση δημιούργησαν έναν πιστό, αλλά εκσυγχρονισμένο φόρο τιμής. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και μοιάζει λες κι ο Carroll Shelby είχε βάλει την υπογραφή του στη Lotus Super 7.

Συνδυάζει το χαμηλό βάρος με ωμή αμερικάνικη δύναμη, αφού τροφοδοτείται από έναν αμερικανικό V8, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση είναι ο GM LS3. Στους αγοραστές προσφέρονται δύο επιλογές ισχύος, με 502 και 532 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός για πιο άμεση απόκριση κι ανόθευτη αίσθηση.

Χάρη στο αλουμινένιο αμάξωμά του και τις μικροσκοπικές του αναλογίες, το Indy Special παραμένει κάτω από τον τόνο (998 κιλά) με γεμάτο ντεπόζιτο κι όλα τα υγρά! Με αναλογία κιλών ανά ίππο κάτω από το 2, σίγουρα είναι γρήγορο στην επιτάχυνση. Τα φρένα της Wilwood προσφέρουν κι αντίστοιχη επιβράδυνση, ενώ για να κρατήσει τα πάντα υπό έλεγχο στις στροφές, η 7Fifteen Motorworks έχει τοποθετήσει coilover ανάρτηση και στις τέσσερις γωνίες. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής, το χαμηλό βάρος κι η υψηλή απόδοση δεν είναι φθηνός συνδυασμός και το Troy Indy Special ξεκινά από 195.000 $.

Σύμφωνα με τον διάσημο Jay Leno, ο οποίος παρουσίασε το αυτοκίνητο πρόσφατα στο κανάλι του στο YouTube, αξίζει τα λεφτά του. Επισημαίνει μάλιστα ότι φαίνεται ακόμα ταχύτερο απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα, επειδή δεν υπάρχει καμία προστασία από τα στοιχεία της φύσης. «Πας με 60 και νιώθεις ότι κινείσαι με 120», σχολιάζει ο Αμερικανός λάτρης των αυτοκινήτων.

The post 7Fifteen Motorworks Troy Indy Special: 532 ίπποι σε 998 κιλά (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα