AeroHT: η Xpeng έφτιαξε ένα αυτοκίνητο που όντως πετάει (vid)

Το όνειρο του να περνάς πάνω από τον μποτιλιαρισμένο Κηφισό με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με τη θυγατρική της Xpeng, Xpeng AeroHT. Η κινεζική εταιρία ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική πτήση για την πιο πρόσφατη έκδοση του μοντέλου της κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL). Μοιάζει λίγο σα να έχουν κουμπώσει ένα drone quadcopter στην κορυφή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κι ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση στο πλαίσιο της Xpeng 1024

Tech Day. Το όχημα φαίνεται να σπάει τα γήινα δεσμά του και να απογειώνεται, να κινείται και μετά από κάποια μέτρα να προσγειώνεται σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η εταιρία.

Ως αποτέλεσμα μιας σειράς βελτιστοποιήσεων σε σχέση με το  μοντέλο διπλού έλικα που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο, το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης ένα εφεδρικό σύστημα διπλού κινητήρα για να εξασφαλίσει αυξημένη ασφάλεια. Η Xpeng δηλώνει ότι ότι το όχημα ολοκλήρωσε επιτυχώς μια σειρά από δοκιμές αξιοπιστίας, αλλά αναμένεται να ληφθεί κάθε πρόσθετο μέτρο για κάτι που θα κινείται σε ύψος από το έδαφος.

Παρά την πληθώρα ελίκων και κινητήρων, η Xpeng AeroHT υποστηρίζει ότι η συνολική πολυπλοκότητα του συστήματος έχει μειωθεί από το προηγούμενο μοντέλο της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Ο οδηγός θα μπορεί να κατευθύνει το όχημα στον αέρα χρησιμοποιώντας το τιμόνι κι έναν μοχλό στο δεξί του χέρι. Στο δρόμο, εν τω μεταξύ, θα οδηγείται όπως κάθε άλλο αυτοκίνητο.

Η Xpeng AeroHT λέει ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει αναδιπλούμενους έλικες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απροβλημάτιστα όταν βρίσκεται πάνω στο έδαφος, αλλά παρατηρώντας το πρωτότυπο, δεν μπορούμε να σκεφτούμε πώς θα γίνει αυτό. Πίσω στη στεριά, η Xpeng παράγει εξαιρετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ευελπιστούν να κατακτήσουν και την Ευρώπη, μετά την απαιτητική κινέζικη EV αγορά. Το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της είναι το P7, το οποίο νωρίτερα το καλοκαίρι έφτασε τα 200.000 τεμάχια.

The post AeroHT: η Xpeng έφτιαξε ένα αυτοκίνητο που όντως πετάει (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα