Audi Q6 e-tron: καταφθάνει με 515 ίππους και μπαταρία 100 kWh

Πρωτοείδαμε το Q6 e-tron πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη μας ευκαιρία να το χαζέψουμε χωρίς καμουφλάζ να καλύπτει το αμάξωμα. Από οπτική άποψη, έχει ελαφρώς πιο απαλό σχεδιασμό από ό,τι περιμέναμε και διαθέτει μπροστινή όψη που κυριαρχείται από λεπτούς προβολείς LED και μια μεγάλη κλειστή μάσκα φινιρισμένη σε λευκό χρώμα.

Το πίσω μέρος του Q6 e-tron παραμένει συγκρατημένο σχεδιαστικά, με όμορφα πίσω φώτα LED, τη ράβδο φωτός LED

πλήρους πλάτους και τον διαχύτη στο χρώμα του αμαξώματος. Ξεχωρίζουν επίσης οι εντυπωσιακές ολόλευκες ζάντες, αλλά θα εκπλαγούμε πολύ αν φτάσουν στην παραγωγή. Και βέβαια, όπως συνηθίζει πλέον η Audi σε όλα τα SUV μοντέλα της, το Q6 e-tron θα προσφέρεται σε αμαξώματα SUV και Coupe SUV, με τα πρωτότυπα να ανήκουν στα πρώτα.

Το Audi Q6 e-tron βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) που εξελίχθηκε από κοινού με την Porsche. Διαθέτει σύστημα 800 volt κι επιτρέπει ταχύτητες φόρτισης έως και 270 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η Audi θα πουλά το SUV τόσο σε έκδοση Q6, όσο και σε σπορ SQ6.

Και στα δύο μοντέλα θα υπάρχει μπαταρία 100 kWh. Το στάνταρ μοντέλο θα κινείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες απόδοσης 380 ίππων με λειτουργία power boost που θα αυξάνει στους 400 ίππους για μικρά χρονικά διαστήματα. Η Audi ανακοινώνει για το βασικό μοντέλο αυτονομία 600 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Όσο για τη ναυαρχίδα SQ6, η Audi αναφέρει 490 κια 515 ίππους αντίστοιχα, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4.5 δευτερόλεπτα.

Η Audi θα παρουσιάσει επίσημα το Q6 e-tron πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

The post Audi Q6 e-tron: καταφθάνει με 515 ίππους και μπαταρία 100 kWh appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα