Aurus Komendant: ρώσικο υπερ-πολυτελές SUV με 600 ίππους !!!

Οι Ρώσοι ολιγάρχες που δεν έχουν «μυστηριωδώς» πεθάνει τους τελευταίους μήνες, έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους, αφού η πολυτελής ρώσικη μάρκα Aurus παρουσίασε το ολοκαίνουριο Komendant. Σχεδιασμένο για να παρέχει «υπέρτατη άνεση σε κάθε ταξίδι», το Komendant είναι ένα υπερ-πολυτελές SUV στο ίδιο πνεύμα με τις Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan.

Οι ομοιότητες με την τελευταία είναι αναμφισβήτητες, καθώς το Komendant έχει ένα «ανδρικό και μνημειώδες» εξωτερικό παρουσιαστικό με μια τεράστια μάσκα με 22 γρίλιες. Πλαισιώνεται

από προβολείς LED και μεγάλες εισαγωγές αέρα. Προχωρώντας προς τα πίσω, συναντούμε παράθυρα με διπλά τζάμια, μια ψηλή γραμμή αμαξώματος και τροχούς 20, 21 ή 22 ιντσών, αλλά και τετράγωνες απολήξεις εξάτμισης.

Με μήκος 5.380 χιλιοστά, πλάτος 2.004 κι ύψος 1.820, είναι φοβερά πληθωρικό, ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 3.100. Για να δούμε αυτά τα νούμερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα, το Komendant είναι 39 χιλιοστά μακρύτερο από τη Rolls-Royce Cullinan, αλλά έχει 195 χιλιοστά μικρότερο μεταξόνιο. Η αλήθεια είναι πως κρίνοντας από τις φωτογραφίες, οι χώροι για τα πόδια των πίσω δε φαίνονται τόσο αρχοντικοί όσο θα περίμενε κανείς με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις. Όπως και να έχει, οι ολιγάρχες θα πνίξουν τον πόνο τους στις δερμάτινες επενδύσεις Nappa, τις προσεγμένες μεταλλικές πινελιές και τις επενδύσεις από ξύλο. Ο οδηγός του θα απολαύσει ένα ψηφιακό ταμπλό οργάνων, ενώ το τετραζωνικό σύστημα κλιματισμού θα διασφαλίσει ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή θερμοκρασία. Κρυφός φωτισμός, θερμαινόμενες/ψυχόμενες ποτηροθήκες κι ασύρματοι φορτιστές smartphone εμπρός/πίσω είναι εκ των ουκ άνευ σε ένα τέτοιο όχημα.

Δεδομένης της ιδιότητάς του ως υπερ-πολυτελές SUV, υπάρχουν δύο μεμονωμένα πίσω καθίσματα που διαθέτουν λειτουργίες θέρμανσης, εξαερισμού και μασάζ. Χωρίζονται από μια φαρδιά κεντρική κονσόλα που διαθέτει αναπτυσσόμενα τραπεζάκια κι ένα “mini bar” με ψυγείο. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ένα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνες να στηρίζονται στα μπροστινά προσκέφαλα και σκιάδια με καθρέφτες που κατεβαίνουν από την οροφή. Η Aurus σημείωσε ότι οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν το όχημά τους καθώς προσφέρονται κατά παραγγελία ιδιαίτερα χρώματα, ενώ μπορούν να χαράξουν ό,τι επιθυμούν στα μαρσπιέ και να κεντήσουν ό,τι θέλουν στα προσκέφαλα.

Η ισχύς παρέχεται από έναν υβριδικό twin-turbo V8 κινητήρα 4.4 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους και 880 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων κι ένα σύστημα τετρακίνησης, αλλά μην περιμένετε επιδόσεις επιπέδου RS7. Με βάρος 3.235 κιλά, το Komendant επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 6.5″, προτού φτάσει την τελική ταχύτητα των 220 χλμ/ώρα. Οι επιδόσεις λοιπόν δεν ξεχωρίζουν, αλλά με τέτοιο βάρος και την τερατώδη ορμή (υπολογίστε και τέσσερις υπέρβαρους Ρώσους στο εσωτερικό, είτε από μύες είτε από την καλοπέραση) δε θα θέλετε να τρέξετε και πάρα πολύ γρήγορα. Επιπλέον, παρά το υβριδικό σύστημα, το γιγαντόσωμο SUV είναι πιο διψασμένο από τον μέσο Ρώσο για βότκα, καθώς έχει μικτή θεωρητική κατανάλωση καυσίμου 18.5 λίτρα/100 χλμ. Δηλαδή σε πραγματική χρήση, υπολογίστε καλά 30άρια.

Η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση μπορεί να σηκώσει το αμάξωμα ως και 260 χιλιοστά από το έδαφος, ενώ θα κακομάθει τον οδηγό με head-up display, κάμερα με θέαση 360 μοιρών και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η τιμολόγηση ξεκινά από τα 33.7 εκατομμύρια ρούβλια, που με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες ισοδυναμούν με 593.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κοστολογείται σημαντικά ακριβότερα από τα δύο βρετανικά μοντέλα, οπότε μήπως να κοιτούσατε και τίποτα φθηνότερο;

The post Aurus Komendant: ρώσικο υπερ-πολυτελές SUV με 600 ίππους !!! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα