Cupra Formentor VZ5 by ABT: νέο safety car 450 ίππων στο DTM

Το Cupra Formentor VZ5 παρουσιάστηκε πέρσι με περιορισμένη παραγωγή 7.000 μονάδων κι είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της ισπανικής μάρκας. Ωστόσο, προκειμένου να ηγείται των αγωνιστικών οχημάτων του γερμανικού πρωταθλήματος αυτοκινήτων τουρισμού DTM, ήθελε λίγο σκάλισμα στον κινητήρα. Χάρη στο πιο πρόσφατο πακέτο βελτίωσης της ABT και στο νέο λογισμικό, ο υπερτροφοδοτούμενος πεντακύλινδρος κινητήρας των 2.5 λίτρων της Audi αποδίδει

πλέον 450 ίππους και 530 Nm ροπής.

Το βελτιωμένο Formentor μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 3.9″ κι έχει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Αυτά τα νούμερα ακούγονται επαρκή για αυτοκίνητο ασφαλείας στο DTM, αν και θα υστερούσαν στη Formula 1, όπου επιλέγουν ταχύτερους συνδυασμούς.

GT Black Series: το ταχύτερο Safety Car όλων των εποχών στην F1

Οπτικά, το μοντέλο βάφτηκε σε χάλκινο χρώμα με λευκά γραφικά κι επιπλέον φώτα τοποθετημένα στην οροφή. Όπως συμβαίνει με όλα τα Formentor VZ5, διαθέτει κάθετα τοποθετημένες απολήξεις εξάτμισης, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και χάλκινες πινελιές σε όλο το αμάξωμα.

Ως μέρος της συνεργασίας με την DTM, η Cupra θα παρέχει στον οργανισμό δύο αυτοκίνητα ασφαλείας, δύο αυτοκίνητα ελέγχου, ένα ιατρικό όχημα κι ένα ακόμα, συνολικά έξι οχήματα. Θα είναι παρόντα και στους 16 αγώνες DTM και στους 14 αγώνες DTM Trophy, ξεκινώντας από το Portimão της Πορτογαλίας αυτό το Σαββατοκύριακο. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser βίντεο που δημιούργησε η Cupra για να αναδείξει το στιλ του νέου της αυτοκινήτου ασφαλείας.

The post Cupra Formentor VZ5 by ABT: νέο safety car 450 ίππων στο DTM appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα