Dacia Spring πιάνει φωτιά στα καλά καθούμενα στη Ρουμανία (vid)

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Dacia Spring έπιασε φωτιά στη Ρουμανία και κάηκε ολοσχερώς. Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό του είδους στη βαλκανική χώρα και μόλις το δεύτερο στην Ευρώπη για το κινεζικής κατασκευής EV. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ανάρτησε το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμπεριέλαβε φωτογραφίες που δείχνουν τις συνέπειες της πυρκαγιάς. Είπε ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα της 11ης Μαΐου

καθώς η σύζυγός του οδηγούσε το αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι τους στη δυτική Ρουμανία.

Ο Ionel Carnu δήλωσε ότι η σύζυγος, που επέστρεφε τον γιο τους από το σχολείο, πανικοβλήθηκε όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο από κάτω από το όχημα, καθώς βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σπίτι. Τηλεφώνησε στον σύζυγό της και του είπε ότι άρχιζε να βγαίνει πυκνός καπνός κάτω από το αυτοκίνητο, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η μπαταρία. Συνέχισε να οδηγεί το αυτοκίνητο μέχρι να φτάσει στο σπίτι τους, όπου και βγήκε τάχιστα από το αμάξι μαζί με τον γιο της. «Δεκαπέντε λεπτά μετά από αυτό, το αυτοκίνητο τυλίχτηκε πλήρως στις φλόγες», έγραψε ο Ionel στο Facebook, προσθέτοντας ότι το Dacia Spring του κάηκε ολοσχερώς.

Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά. Εντόπισαν ένα βραχυκύκλωμα ως την αρχική αιτία του συμβάντος, αλλά δεν προσδιόρισαν αν αφορούσε την μπαταρία ή τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού συστήματος. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι είχε το αυτοκίνητο από καινούριο για ενάμιση χρόνο κι ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένος με αυτό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σημείωσε επίσης ότι φόρτιζε πάντα το όχημα στο σπίτι. Ευτυχώς, το αυτοκίνητο έχει ακόμα 18 μήνες εγγύηση και καλύπτεται πλήρως από την ασφάλεια. Το όχημα είχε 36.000 χιλιόμετρα στον χιλιομετρητή.

«Έχω ήδη υποβάλει στις αρχές και τους εκπροσώπους της Dacia φωτογραφίες και βίντεο από το φρικιαστικό περιστατικό που δείχνουν ξεκάθαρα πως ο πυκνός καπνός βγαίνει από εκεί που βρίσκεται η μπαταρία», είπε. Για τον ίδιο δεν υπάρχει άλλη πιθανή αιτία για το ατυχές συμβάν.

Προφανώς, αυτό θα το καθορίσουν οι ειδικοί και μια ομάδα μηχανικών από το εργοστάσιο της Dacia στο Mioveni της Ρουμανίας, που θα εξετάσει το αυτοκίνητο τις επόμενες ημέρες και θα πραγματοποιήσει μια τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, αναφέρει το insideevs.

Περιττό να πούμε ότι μια τραγωδία θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το αυτοκίνητο είχε πάρει φωτιά ενώ οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο ή ενώ ήταν σταθμευμένο στο γκαράζ. Η οικογένεια Carnu λέει ότι έχει συγκλονιστεί από το γεγονός και δεν θα οδηγούσε ποτέ ξανά Dacia Spring. Το πρώτο περιστατικό που αφορούσε Dacia Spring συνέβη στην Ιταλία τον Νοέμβριο του 2022 όταν ένα όχημα έπιασε φωτιά σε χώρο στάθμευσης κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

The post Dacia Spring πιάνει φωτιά στα καλά καθούμενα στη Ρουμανία (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα