Delta Safarista: 570 χιλιάρικα για το υπέρτατο χωμάτινο όνειρο !!!

Μετά από αναμονή δύο ετών, η Automobili Amos παρήγαγε επιτέλους την πρώτη από τις 10 Safarista που θα κατασκευάσει συνολικά. Δεδομένου ότι έχει περάσει τόσος καιρός, μπορεί να χρειάζεστε μια υπενθύμιση: η Safarista είναι ένα χωμάτινο restomod της Lancia Delta Integrale με τιμή άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Η Automobili Amos ιδρύθηκε το 2016 από τον Eugenio Amos και τον Carlo Borromeo για να γίνει για τη Lancia

ό,τι είναι η Singer για την Porsche 911.

Lancia Delta Futurista: πώς είναι στην οδήγηση το ιταλικό restomod (vid)

Η εταιρία παρουσίασε αρχικά τη Futurista, μια τρίπορτη μοντέρνα ερμηνεία του θρύλου της δεκαετίας του ’80 με παραγωγή μόλις 20 μονάδες. Αυτή τη φορά, με τη Safarista εγκαταλείπει την άσφαλτο για να κυριαρχήσει στις χωμάτινες διαδρομές.

Σχεδόν τα πάντα στο όχημα είναι καινούρια καθώς κάθε Delta ξεγυμνώνεται τελείως, για να ενισχυθεί στα σημεία που χρειάζεται ώστε να αδιαφορεί πλήρως ακόμα και στις πιο δύσκολες ειδικές διαδρομές στον κόσμο. Οι πίσω πόρτες έχουν εξαφανιστεί, καθώς το αμάξωμα διαθέτει πλέον μια πανέμορφη τρίθυρη διάταξη με μοναδικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά και μια ιδιαίτερη αεροτομή στην οροφή. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Reiger και τα φρένα της Brembo αναβαθμίζουν τα οδικά χαρακτηριστικά, ενώ οι μαύροι τροχοί EvoCorse Olympiacorse φορούν ελαστικά Pirelli Scorpion.

Το γυμνό εσωτερικό διαθέτει δύο carbon bucket καθίσματα της Sabelt, ζώνες πέντε σημείων, πυρόσβεση και πλήρες roll cage. Επιπλέον, τα ρυθμιζόμενα ποδωστήρια της Tilton, ο πίνακας οργάνων της Motec, τα lexan παράθυρα, το υδραυλικό χειρόφρενο και το σειριακό πεντάρι κιβώτιο σας προσφέρουν μια πλήρη αγωνιστική αίσθηση. Η Safarista χρησιμοποιεί τον δίλιτρο τετρακύλινδρο 16βάλβιδο κινητήρα του αρχικού αυτοκινήτου με σοβαρές αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν ECU Motec με τρεις χάρτες κι anti-lag σύστημα. Η απόδοση έχει σχεδόν διπλασιαστεί, αγγίζοντας τους 395 ίππους.

Παντρέψτε την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη σπανιότητα του μοντέλου κι ίσως δικαιολογήσετε κάπως τα 570.000 ευρώ που κοστίζει. Αν πάλι σας φαίνονται πολλά, να διευκρινήσουμε ότι το παραπάνω ποσό ΔΕΝ περιλαμβάνει το κόστος του αυτοκινήτου, οπότε πρέπει να υπολογίζετε πάνω από 600 χιλιάρικα για να καταλήξετε με μια Safarista στο γκαράζ σας. Πολλά ή λίγα, δεν έχει και τόση σημασία αφού μάλλον οι δέκα μονάδες έχουν ήδη προπουληθεί.

The post Delta Safarista: 570 χιλιάρικα για το υπέρτατο χωμάτινο όνειρο !!! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα