Forester STi Sport, θυμίζει άλλες εποχές, μόνο για την Ιαπωνία

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του facelift της πέμπτης γενιάς Forester, η Subaru ανακοίνωσε την πιο σπορ έκδοσή του για την ιαπωνική αγορά, που φέρει το λογότυπο STi Sport. Σε αντίθεση με τα STi του παρελθόντος, το Forester STi Sport δεν έχει επιπλέον ιπποδύναμη, μόνο πιο σπορ εμφάνιση,

νέα ρύθμιση της ανάρτησης και πλουσιότερο εξοπλισμό. 

Ξεκινώντας με την πιο σημαντική προσθήκη στο Forester, η ειδική για την έκδοση ανάρτηση περιλαμβάνει μπροστινά αμορτιστέρ Hitachi Astemo SFRD, ρυθμισμένα από την ομάδα της STi, μαζί με μοναδική ρύθμιση για τα πίσω. Η Subaru ισχυρίζεται ότι η οδική συμπεριφορά είναι πλέον συγκρίσιμη με ενός σπορ sedan, παρ’ όλο που είναι ένα SUV με υψηλό κέντρο βάρους. Δυστυχώς, το Forester δεν λαμβάνει καμία αναβάθμιση ισχύος, διατηρώντας τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων με 177 ίππους και 300 Nm ροπής, το κιβώτιο ταχυτήτων CVT και το τυπικό σύστημα Symmetrical AWD.

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, τα κόκκινα σήματα STi στη μάσκα και την πόρτα του χώρου αποσκευών είναι αρκετά για να προκαλέσουν ενθουσιασμό στους απανταχού οπαδούς της Subaru. Ωστόσο, καλά θα κάνουν να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους καθώς δεν πρόκειται για πλήρες STi, αλλά για την κατηγορία STi Sport που είναι περισσότερο σπορ έκδοση και λιγότερο μοντέλο με επίκεντρο τις επιδόσεις. Κάτι παρόμοιο με τα ST Line που δεν είναι πραγματικά ST της Ford ή τα M-pack που δεν είναι πραγματικές M της BMW. Παρόμοια μεταχείριση έλαβαν το Levorg και το WRX S4 στην Ιαπωνία, τα οποία επίσης έλαβαν ακόμη υψηλότερες προδιαγραφές STi Sport R.

Αφήνοντας κατά μέρος τα σήματα, το STi Sport διακρίνεται από ένα σετ τροχών αλουμινίου 18 ιντσών και γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στον μπροστινό προφυλακτήρα, εισαγωγές αέρα, διαφορετικά μαρσπιέ, καθρέφτες, πίσω διαχύτη και πίσω αεροτομή. Οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης διατηρούνται από το εργοστασιακό μοντέλο.

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε επένδυση από μπορντώ δέρμα στα καθίσματα, τις πόρτες, την κεντρική κονσόλα και το ταμπλό, με κόκκινες ραφές και piano black πινελιές. Επιπλέον, ο πίνακας οργάνων πίσω από το δερμάτινο τιμόνι διαθέτει όργανα STi Sport. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρική πίσω πόρτα και την πιο προηγμένη σουίτα EyeSight Safety Plus ADAS.

Η Subaru βγάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα

Το λανσάρισμα στην αγορά του Forester STi Sport στην Ιαπωνία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου. Δεν γνωρίζουμε αν η Subaru σχεδιάζει να προσφέρει μια παρόμοια έκδοση σε άλλες αγορές, αλλά αν κρίνουμε από την υπόλοιπη γκάμα, είναι μάλλον απίθανο. 

The post Forester STi Sport, θυμίζει άλλες εποχές, μόνο για την Ιαπωνία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα