GR Supra 100 Edition: μόνο για την πίστα, αλλά εξωφρενικά ακριβή

Βασισμένh στην Toyota GR Supra GT4 EVO, η νέα πιστάδικη έκδοση ονομάζεται 100 Edition και θεωρείται αυτομάτως συλλεκτική. Ο λόγος είναι η εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή, καθώς θα παραχθούν μόνο τρία αυτοκίνητα. Το ένα προορίζεται για τη Βόρεια Αμερική, το δεύτερο για την Ευρώπη και το τρίτο για την Ασία. Και παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε ένα πραγματικό αγωνιστικό, δε διαθέτει πιστοποίηση GT4, επομένως οι ιδιοκτήτες

της θα μπορούν να την απολαύσουν μόνο σε κάποιο track day κι όχι σε επίσημους αγώνες ή στον δρόμο.
Φινιρισμένη αποκλειστικά σε χρώμα Plasma Orange για να ταιριάζει με τις προδιαγραφές τής GT4 100th Edition Tribute, η νέα Toyota GR Supra GT4 100 Edition αποδίδει τους ίδιους 450 ίππους με τη GT4 EVO. Σε σύγκριση με την αγωνιστική έκδοση, έχει μεγαλύτερο αεραγωγό στο καπό και νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό μέρος που βελτιώνουν το downforce. Η εξάτμιση δεν περιλαμβάνει πλέον σιγαστήρα, οπότε ο υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος των 3.0 λίτρων ακούγεται πιο βροντερός.

Το εσωτερικό έχει απογυμνωθεί τελείως από κάθε περιττή πολυτέλεια κι επένδυση. Ξεχωρίζει το θηριώδες roll-cage και τα δύο bucket καθίσματα της OMP, αμφότερα με 100 Edition λογότυπο κεντημένο κάτω από το προσκέφαλο. Αντίστοιχη πλακέτα στο ταμπλό αναγράφει τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου (ως το τρία προφανώς) προσδίδοντας την απαραίτητη αποκλειστικότητα για ένα τόσο ιδιαίτερο μοντέλο. Την οποία αποκλειστικότητα βέβαια θα κληθείτε να πληρώσετε πολλά πολλά χρήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει ότι στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, το πιστάδικο μοντέλο θα κοστίζει 220.000 €. Με τόσα χρήματα, στις Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζετε μια σαφώς πιο ισχυρή και γρήγορη ολοκαίνουρια Porsche 911 Turbo S, για να απολαμβάνετε τόσο τα Σαββατοκύριακα στην πίστα, όσο και σε καθημερινή βάση.

Αυτό όμως διόλου δε θα απασχολήσει τους τρεις θεόμουρλους που θα δώσουν τόσα χρήματα για ένα μοντέλο που μπορεί να πάει μόνο με τρέιλερ μέχρι την πίστα. Λογικά θα έχουν ήδη μια 911 στο γκαράζ τους και ποιος ξέρει τι ακόμα… Άλλωστε, αρκεί να σας πούμε ότι στις ΗΠΑ αγοράζετε τη βασική GR Supra με 42.500 € (45.540 $), οπότε η 100 Edition της Gazoo Racing απευθύνεται στο δικό της (πολύ συγκεκριμένο) κοινό.

The post GR Supra 100 Edition: μόνο για την πίστα, αλλά εξωφρενικά ακριβή appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα