H Opel καταργεί τους κινητήρες diesel από το Astra στην Αγγλία

Και πριν αναρωτηθεί κανείς τι μας νοιάζει τι γίνεται στην Αγγλία, ας σκεφτούμε ότι αφενός κάθε εξέλιξη που βλέπουμε στο εξωτερικό είναι ενδεικτική της παγκόσμιας τάσης της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφετέρου ότι θα έρθει κι εδώ με καθυστέρηση κάποιων ετών. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του Autocar, η ζήτηση για πετρελαιοκινητήρες μειώνεται συνεχώς, οπότε η Vauxhall (ονομασία της Opel στη Μεγάλη

Βρετανία), αποφάσισε να εξορθολογίσει την γκάμα του μοντέλου της. Το ντίζελ αντιπροσώπευε μόλις το 6% της αγοράς C-hatch το 2022.

Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που συνέβη μόλις πέρσι, πρόκειται για κλιμακούμενο φαινόμενο. Το 2021, η Vauxhall πούλησε 876 εκδόσεις diesel του Astra προηγούμενης γενιάς από 1.682 το 2020 και 1.980 το 2019. Όταν μάλιστα κατέφτασε το τρέχον Astra, το 2022, μόλις 244 ήταν πετρέλαια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υφιστάμενες παραγγελίες για το πετρελαιοκίνητο Astra θα παραδοθούν κανονικά.

Η Vauxhall δεν είναι η πρώτη μάρκα του Ομίλου Stellantis που κάνει κάτι ανάλογο. Πριν 10 μέρες δημοσιεύσαμε μια είδηση από την Αυστραλία, όπου η Peugeot αποφάσισε να καταργήσει όλους τους κινητήρες diesel από τα επιβατικά της μοντέλα. Έτσι κι αλλιώς, τα δίλιτρα 3008 και 5008 ήταν τα τελευταία εναπομείναντα πετρελαιοκίνητα μοντέλα στην αυστραλιανή γκάμα και προσφέρονταν με τον κινητήρα turbodiesel BlueHDi των 2.0 λίτρων με απόδοση 180 ίππους. Σε αντιστοιχία, το μοναδικό επιβατικό Vauxhall που συνεχίζει να διατίθεται με πετρελαιοκινητήρα στη βρετανική αγορά είναι το crossover Grandland, το οποίο πέρσι ανανεώθηκε ενσωματώνοντας τη μάσκα Vizor της μάρκας. 

Στον ελληνικό διαμορφωτή, οι αγοραστές μπορούν (ακόμα) να επιλέξουν Astra diesel κι η φθηνότερη επιλογή είναι το 1.5 Edition με αυτόματο κιβώτιο στα 31.500 €.

The post H Opel καταργεί τους κινητήρες diesel από το Astra στην Αγγλία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα