Lotus Radford Type 62-2: ετοιμάζεται για παρέλαση στο Goodwood

Ο πρώην πιλότος της Formula 1 και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, Jenson Button, ηγήθηκε του προγράμματος εξέλιξης της Type 62-2, μεγάλο μέρος του οποίου διεξήχθη στην πίστα δοκιμών της Lotus στα κεντρικά γραφεία της στο Hethel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι ένα φανταστικό γεγονός κι ανυπομονώ να δείξω τις οδηγικές ικανότητες και τις επιδόσεις της Type 62-2 μας στην εμβληματική

ανάβαση», δήλωσε ο Button στο Auto Express. «Αυτή είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι ανυπομονώ να αποκαλύψω όλες τις μηχανολογικές αλλαγές που έχουμε κάνει στο αυτοκίνητο, καθώς προέρχονται από τη F1.» Η Type 62-2 βασίζεται σε αλουμινένιο πλαίσιο κι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις παραλλαγές, ξεκινώντας με την «Classic» που αποδίδει 430 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο V6 3.5 λίτρων της Toyota, αναβαθμίζεται στους 500 ίππους για την «Gold Leaf», ενώ η ισχύς ξεπερνά τους 600 ίππους στη ναυαρχίδα «John Player Special». Αυτή η έκδοση μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2.9″ κι έχει ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα.

Μια σειρά από άλλες αναβαθμίσεις διαφοροποιούν την John Player Special από τις δύο άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα, διατίθεται στάνταρ με κεραμικά δισκόφρενα 360 χιλιοστών και δαγκάνες AP. Είναι επίσης εφοδιασμένη με carbon ζάντες της Dymag διαστάσεων 18 ιντσών μπροστά και 19 ιντσών πίσω, οι οποίες φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Μόλις 62 παραδείγματα της Radford Type 62-2 προορίζονται για τη γραμμή παραγωγής και στους πελάτες θα προσφερθεί μια ευρεία γκάμα τρόπων εξατομίκευσης των οχημάτων τους.

The post Lotus Radford Type 62-2: ετοιμάζεται για παρέλαση στο Goodwood appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα