Mercedes-AMG E-Scooter: νιώστε σα τον Lewis Hamilton, στο αργό

Η AMG φτιάχνει αρκετά ιδιαίτερα αυτοκίνητα, αλλά επίσης επιτρέπει να μπει η επωνυμία της σε διάφορα προϊόντα. Το τελευταίο δεν προέρχεται από τους μηχανικούς στο Affalterbach, αλλά τουλάχιστον αφορά τροχοφόρο όχημα. Το Mercedes-AMG E-Scooter είναι μια ηλεκτρική λύση μικροκινητικότητας με αυτονομία έως και 40 χιλιόμετρα. Το σκούτερ κατασκευάζεται από την ελβετική εταιρία Micro Mobility Systems AG κι από

ό,τι μπορούμε να δούμε, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Micro Explorer S από την υπάρχουσα γκάμα τους. Ωστόσο, το σήμα AMG στο υποπόδιο και στο τιμόνι, σε συνδυασμό με το έμβλημα του αστεριού της Mercedes στο μπροστινό μέρος, το καθιστά πιο ελκυστικό στους πελάτες.

Οι τεχνικές προδιαγραφές μεταφέρονται από το Micro Explorer S. Έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση εμπρός/πίσω, οθόνη και τηλεσκοπικό τιμόνι. Διαθέτει επίσης εμπρός και πίσω φώτα και το πιο σημαντικό: αναδιπλώνεται ώστε να χωράει στο πορτ-μπαγκάζ ή για να το μεταφέρετε, ζυγίζοντας μόλις 14.7 κιλά. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 500W, χοντρικά 0.7 ίππους, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα. Η μπαταρία των 9.6 Ah / 450 Wh είναι αρκετή για αυτονομία 40 χιλιομέτρων στη λειτουργία Eco ή 25 στη λειτουργία Sport, ενώ η πλήρης φόρτιση διαρκεί το πολύ μέχρι 3.5 ώρες. Η AMG καυχιέται ότι το E-Scooter επιταχύνει χρησιμοποιώντας μια περιστροφική λαβή αντί του πιο συνηθισμένου γκαζιού στον αντίχειρα. Ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει είτε χρησιμοποιώντας το φρένο του ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό τροχό και το ταμπούρο στον πίσω, είτε με το ποδόφρενο στον πίσω λασπωτήρα.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να συνδέσει το smartphone του μέσω Bluetooth στην εφαρμογή και να το κουμπώσει σε μια ειδική βάση. Έτσι θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα πλοήγησης, οδήγησης και  στα χειριστήρια. Η Mercedes ασχολείται σοβαρά με την ασφάλεια όταν πρόκειται για αυτοκίνητα, αλλά η φύση του E-Scooter περιορίζει τα διαπιστευτήριά της σε μια «πλατιά βάση με αντιολισθητική επίστρωση» κι ένα «ενσωματωμένο κουδούνι». Η εταιρία δεν αποκάλυψε την τιμολόγηση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η επωνυμία Mercedes-AMG το καθιστά πιο ακριβό από το βασικό μοντέλο της Micro Mobility Systems AG. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό δεν είναι το μόνο πατίνι με επωνυμία AMG, αφού ήδη διατίθεται το Xiaomi Mi Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

The post Mercedes-AMG E-Scooter: νιώστε σα τον Lewis Hamilton, στο αργό appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα