O Keiichi Tsuchiya λιώνει το βελτιωμένο Civic Type-R της Spoon

Το τελευταίο Honda Civic Type R είναι ένα ταχύτατο προσθιοκίνητο hot hatch, που είχε ήδη σπάσει το ρεκόρ γύρου του προκατόχου του στη Suzuka ακόμη και πριν από το επίσημο ντεμπούτο του. Πρόσφατα ανέκτησε και πάλι το στέμμα του ταχύτερου προσθιοκίνητου στο  Nurburgring, αν κι αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα της χρονομέτρησης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ιαπωνικό hot hatch δεν μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις του. Για αυτό, η Spoon Sports αναβαθμίζει το

Civic Type R FL5 με κάθε δυνατό τρόπο και μάλιστα ζητά τη συνδρομή ενός θρύλου της Ιαπωνίας, του πολύ Drift King, του Ιάπωνα οδηγού αγώνων Keiichi Tsuchiya.

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι Drift King Television στο YouTube, ο Tsuchiya κι ο Daisuke Jomoto της Spoon Sports συζητούν για τις βελτιώσεις που εφαρμόστηκαν στο Civic με το κόκκινο σήμα στη μετώπη. Αυτές περιλαμβάνουν ένα διαφορετικό διαφορικό, μια ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή και coilover ανάρτηση. Για να δοκιμάσει τις αναβαθμίσεις και να δώσει τις συμβουλές του αναφορικά με τις ρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις του στην πίστα, ο Tsuchiya πιέζει το αυτοκίνητο στα όριά του, εστιάζοντας στο κράτημα και την πρόσφυση. Μετά από κάθε επίσκεψη στην πίστα, οι μηχανικοί της Spoon άλλαζαν τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και της πίσω φτερούγας, κάτι που έδινε διαφορετικά αποτελέσματα. Τελικά, μετά από πολλές προσπάθειες, οι μηχανικοί κι ο Ιάπωνας θρύλος βρήκαν τη βέλτιστη ρύθμιση για χρήση πίστας.

Ο Daisuke μίλησε επίσης για την πρόθεση του βελτιωτικού οίκου να εξελίξει μια ECU για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Civic Type R. Το μακροσκελές βίντεο των 42 λεπτών σίγουρα δεν είναι για τον μέσο τύπο που θέλει βίντεο των λίγων λεπτών, αλλά είναι πολύ ευχάριστο για τους λάτρεις των Honda κι όλων εμάς που ανδρωθήκαμε αυτοκινητιστικά με τις εκπομπές Best Motoring του Keiichi .

The post O Keiichi Tsuchiya λιώνει το βελτιωμένο Civic Type-R της Spoon appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα