Polestar 5: 884 ίπποι και 900 Nm σουηδικής ηλεκτρικής τρέλας

Η Polestar παρουσιάζει ένα πρωτότυπο του τετράθυρου Grand Tourer Polestar 5 στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, αποκαλύπτοντας περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρικό της σύνολο πριν από την κυκλοφορία του το 2024. Τα σημαντικά νέα είναι ότι το νέο μοντέλο θα παράγει σχεδόν 900 ίππους (884 για την ακρίβεια) και 900 Nm ροπής.

Το πρωτότυπο που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Goodwood φέρει αυτοκόλλητα καμουφλάζ

που κρύβουν τα φώτα και τις εισαγωγές αέρα του αυτοκινήτου παραγωγής. Συνολικά, το μοντέλο είναι μια εξέλιξη της φιλοσοφίας Polestar Precept 2020, διατηρώντας την κομψή τετράθυρη σιλουέτα και τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της αρχικής σχεδίασης.

Τώρα αποκαλύφθηκε ότι το νέο EV θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που θα προσφέρουν συνδυασμένη ισχύ 884 ίππους, με τον πίσω να είναι ισχυρότερος από τον μπροστινό, χωρίς να γνωρίζουμε περαιτέρω στοιχεία. Η πισωκίνητη κατανομή ισχύος επιβεβαιώνεται στο παρακάτω βίντεο από το Goodwood, όπου το Polestar καπνίζει τα πίσω του ελαστικά, αν και με σιωπηλό τρόπο. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης εξελίσσεται στη Σουηδία κι υποθέτουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της Polestar στο μέλλον.

Ο Jörg Brandscheid, CTO της Polestar κι Επικεφαλής Έρευνας κι Εξέλιξης, δήλωσε: «Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης στο οποίο εργαζόμαστε θα θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τη μάρκα μας. Ο συνδυασμός ισχυρών ηλεκτροκινητήρων μαζι με την πρόοδο στην τεχνολογία ελαφρών πλατφορμών οδηγεί σε πραγματικά εντυπωσιακά driver’s cars

Μιλώντας για τη νέα πλατφόρμα, το Polestar 5 βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, συμβάλλοντας στη δυναμική του σπορ οχήματος. Η πλατφόρμα είναι παρόμοια με εκείνες κατασκευαστών περιορισμένης παραγωγής, αλλά η Polestar κατέστησε δυνατή τη μαζική παραγωγή της. Η σουηδική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα προσφέρει στρεπτική ακαμψία ανώτερη από αυτή ενός διθέσιου υπεραυτοκίνητου, ενώ θα επιτρέπει βάρος συγκρίσιμο με αυτοκίνητα μικρότερων κατηγοριών.

Το πρωτότυπο Polestar 5 θα ανεβαίνει τον λόφο στο Goodwood δύο φορές την ημέρα μεταξύ 23 και 26 Ιουνίου, ως μέλος της ομάδας “First Glance”. Το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά έχει προγραμματιστεί για το 2024. Εκτός από το υπάρχον Polestar 3 και το επερχόμενο Polestar 5, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα επεκτείνει τη γκάμα των EV με τα SUV Polestar 3 και Polestar 4, τα οποία αναμένονται όλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

The post Polestar 5: 884 ίπποι και 900 Nm σουηδικής ηλεκτρικής τρέλας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα