Reeves Callaway: απεβίωσε στα 75 ο Mr. Corvette Sledgehammer

Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας βυθίζεται στο πένθος, καθώς η Callaway Cars ανακοίνωσε την Παρασκευή τον θάνατο του ιδρυτή της, Ely Reeves Callaway III. Ο θρύλος του tuning πέθανε στο σπίτι του στο Newport Beach, στην California, υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη μετά από πτώση. Σημαντική προσωπικότητα στον κόσμο του αυτοκινήτου, ήταν ο πρώτος γιος του Ely

Reeves Callaway Jr., ιδρυτή του Callaway Golf. Αλλά ο Reeves Callaway III δεν ήθελε να ασχοληθεί με γρασίδια και μπαστούνια γκολφ, οπότε ξεκίνησε να βελτιώνει αυτοκίνητα το 1977 στο γκαράζ του στο Connecticut.

Η πρώτη του επιτυχία ήρθε όταν το Car and Driver έγραψε εγκωμιαστικά σχόλια για ένα turbo κιτ που εξέλιξε για BMW. Άνοιξε τα φτερά του κι άνοιξε το δικό του συνεργείο. Αν κι η Callaway Cars έχει εμπλακεί σε πληθώρα μοντέλων από πολλούς κατασκευαστές, συνδέθηκε ιδιαίτερα με τη Chevrolet Corvette. Ανάμεσα στις διάφορες δημιουργίες της, ήταν η θρυλική Sledgehammer. Μια Corvette με διπλό turbo που σημείωσε ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής στα 254.76 μίλια την ώρα (409.99 χλμ/ώρα) το 1989. Το ρεκόρ διατηρήθηκε μέχρι το 2010 όταν το έσπασε η Bugatti Veyron Super Sport.

«Το πάθος του μπαμπά να κατασκευάζει άρτια σχεδιασμένα μηχανήματα φαίνεται σε κάθε project του και παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δημιουργία σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, με αληθινό Callaway-τρόπο», είπε ο Peter Reeves Callaway. «Ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης με αίσθηση του χιούμορ που όλοι θα θυμόμαστε. Νιώθω τυχερός που μεγάλωσα δουλεύοντας μαζί του».

Εκτός από τη βελτίωση αυτοκινήτων, ο Callaway ήταν επίσης μανιώδης οδηγός αγώνων κι ελικοπτέρων. Πρωταθλητής της Formula Vee στην εποχή του, ξεκίνησε την Callaway Competition το 1994, η οποία σημείωσε επιτυχίες στους ευρωπαϊκούς αγώνες GT ​​και στις 24 Ώρες του Le Mans. Μέσω της Callaway Carbon, Inc. και της συμμετοχής του στο διοικητικό συμβούλιο της Kaman Corporation, εργάστηκε επίσης στον τομέα της αεροδιαστημικής. Τα τελευταία χρόνια, εξέλισσε σε ένα αεροσκάφος υδρογόνου, με χρηματοδότηση από τη NASA και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

«Ο Reeves πάντα προσπαθούσε να κατασκευάζει τα καλύτερα οχήματα και προϊόντα και μετά τα βελτίωνε ακόμα περισσότερο. Η υποστήριξή του προς τους πελάτες, τους συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας ήταν αδιάκοπη», δήλωσε ο Mike Zoner, Διευθύνων Σύμβουλος της Callaway Cars. «Θα συνεχίσουμε το όραμα και την αποστολή του και θα αναπτύξουμε την εταιρία που ίδρυσε κι έχτισε με καινοτόμα μελλοντικά προϊόντα που θα επικροτεί καθώς τιμούμε την κληρονομιά του». Ο Reeves Callaway άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια.

The post Reeves Callaway: απεβίωσε στα 75 ο Mr. Corvette Sledgehammer appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα