Robotaxi και Cybertruck οι νέες ανακοινώσεις του Elon Musk

Η εκδήλωση ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένη στο εργοστάσιο στο Texas κι είχε ενστερνιστεί την τοπική κουλτούρα, με πολλούς παρευρισκόμενους να ντύνονται με καουμπόικες ενδυμασίες. Ο ίδιος ο Elon Musk έφτασε στην εκδήλωση μέσα σε ένα Tesla Roadster πρώτης γενιάς φορώντας καπέλο καουμπόι και παρουσίασε τα πρώτα δείγματα του Model Y που κατασκευάστηκαν στο τεξανό Gigafactory.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της μάρκας με επιφάνεια 10 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, η οποία

ενσωματώνει επίσης τα νέα εταιρικά κεντρικά γραφεία της. Το Model Y θα αποτελεί την πλειοψηφία των μοντέλων που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο, με την παραγωγή να υπολογίζεται σε 500.000 μονάδες ετησίως.

Σύμφωνα με τον Musk, το 2023 θα υπάρξει καταιγισμός νέων προϊόντων, το πρώτο από αυτά θα είναι το Cybertruck, το οποίο ανέβηκε στη σκηνή στο τέλος της εκδήλωσης. Ο Musk αστειεύτηκε μάλιστα ότι θα έσπαγε το παράθυρό του, όπως είχε συμβεί την τελευταία φορά που το pick-up παρουσιάστηκε δημόσια.

Το ηλεκτρικό φορτηγό έχει αλλάξει λίγο από την τελευταία φορά που το είδαμε, με πιο αξιοσημείωτη διαφορά τη διαγραφή των χειρολαβών των θυρών, με τον Musk να δηλώνει ότι το νέο μοντέλο «απλώς θα ξέρει ότι πρέπει να ανοίξει τις πόρτες». Το Cybertruck πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του στο Texas Gigafactory το 2023, μετά από σχεδόν τρία χρόνια αναμονής για όσους προπαρήγγειλαν το μοντέλο.

Τέλος, ανακοινώθηκε ένα εντελώς νέο προϊόν που ονομάζεται Robotaxi, ένα αποκλειστικό ρομποτικό ταξί που θα φαίνεται «αρκετά φουτουριστικό». Δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα ή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο. Η τεχνολογία Full Self Driving της Tesla θα φτάσει επίσης σε όλους τους πελάτες της Βόρειας Αμερικής το 2023, αφήνοντας τη δοκιμαστική beta κατάσταση.

Ο Musk επίσης δήλωσε ότι το εργοστάσιο του Texas θα μπορούσε τελικά να παράγει ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως, γεγονός που θα ανέβαζε τη συνολική παγκόσμια παραγωγή σε πάνω από δύο εκατομμύρια το 2023. Τα Tesla Roadster και Semi υπολογίζεται επίσης να εισέλθουν στην παραγωγή το επόμενο έτος, αν κι ο Musk δεν είπε σε ποιο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης μια απίστευτη έκθεση φωτός με drone, έναν μηχανικό ταύρο, ακόμη και μια σειρά από Tesla Model Y διατεταγμένα στο σχήμα σημαίας του Τέξας.

The post Robotaxi και Cybertruck οι νέες ανακοινώσεις του Elon Musk appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα