VW T3 είναι μία από τις σπανιότερες Porsche και κοστίζει 364.900€

Είναι δυνατόν ένα Volkswagen T3 να κοστίζει 365 χιλιάρικα; Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι μια λογική τιμή, αλλά θα βρεθούν κάποιοι πρόθυμοι να τη διαθέσουν. Διότι μπορεί όλοι εμείς να βλέπουμε ένα τυπικό Transporter, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια Porsche – και μάλιστα από τις πιο σπάνιες. Η ιστορία αυτού του van ξεκίνησε το 1985 όταν οι μηχανικοί της Porsche χρειάζονταν έναν γρήγορο τρόπο

μεταφοράς ανταλλακτικών για την αγωνιστική 959 κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρίσι-Dakar. Το εργοστασιακό VW T3 ήταν πάρα πολύ αργό και κρίθηκε ανίκανο να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις του αγώνα, οπότε προχώρησαν σε μια σειρά τροποποιήσεων.

Η πιο σημαντική ήταν η προσθήκη ενός flat-six κινητήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος προερχόταν από μια Porsche 911 3.2 Carrera κι απέδιδε 231 ίππους επιτρέποντας τελική ταχύτητα 185 χλμ/ώρα. Η ισχύς μεταδιδόταν στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων της Porsche, ενώ μια νέα ρύθμιση της ανάρτησης κι ισχυρότερα φρένα ολοκλήρωναν τις μηχανικές αναβαθμίσεις. Οπτικά, το B32 (έτσι ονομάζεται η Porsche T3) διακρίνεται από εμπρός και πίσω ποδιές, ένα σετ τροχών Fuchs 16 ιντσών, επιπλέον πλευρικούς αεραγωγούς για την ψύξη του κινητήρα και μεγαλύτερη απόληξη εξάτμισης. Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με δέρμα, αν και το αποκορύφωμα είναι το σήμα της Porsche στο τιμόνι και τα επιπλέον όργανα στο κάτω άκρο της κεντρικής κονσόλας.

Πιστεύεται ότι μόνο επτά παραδείγματα του VW T3 B32 κατασκευάστηκαν από την Porsche στο Welcherath. Το van που προσφέρεται προς πώληση από το Porsche Classic Center Gelderland στην Ολλανδία είναι ένα γνήσιο παράδειγμα που δημιουργήθηκε ειδικά για τον Peter W. Schutz, ο οποίος ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με την καταχώρηση, το όχημα έχει Porsche VIN κι έχει ταξινομηθεί ως μοντέλο της Porsche στα γερμανικά έγγραφα. Κατασκευάστηκε το 1985, αλλά καταχωρήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1988 κι έχει διανύσει 130.770 χιλιόμετρα. Παρά την ηλικία του, το T3 B32 παραμένει σε καλή κατάσταση συνολικά, αν κι η ειδική βαφή “Pearl Mutter” χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα, ενώ η εξάτμιση είναι σκουριασμένη και τα πάνελ της μπροστινής πόρτας πρέπει να αντικατασταθούν. Ομολογουμέως θα έπρεπε όλα αυτά να είχαν επιδιορθωθεί όταν κάποιος ζητάει μια τόσο υψηλή τιμή.

Τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής του Zuffenhausen πάντα διατίθενται σε υπερβολικές τιμές, αλλά τα 364.900 € δεν ακούγονται λίγα για μια ειδική έκδοση ενός μεταχειρισμένου mini van της Volkswagen. Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι συλλέκτες της Porsche θα εκτιμήσουν τη σπανιότητα αυτού του κομματιού κι αναμένεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Βαθιά.

The post VW T3 είναι μία από τις σπανιότερες Porsche και κοστίζει 364.900€ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα