XPower SVR: η αποτυχημένη προσπάθεια της MG στα supercars

Υπό κινέζικη πλέον ιδιοκτησία, η MG θα επιστρέψει σύντομα στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων, ελπίζοντας να επαναλάβει την επιτυχία των πάλαι ποτέ εμβληματικών roadster της. Ωστόσο, υπάρχει ένα σπορ μοντέλο από το παρελθόν της MG που δεν καταφέρε να πείσει το κοινό και δε σημείωσε μεγάλα νούμερα πωλήσεων: το XPower SV/SVR. Συνδύαζε τη βρετανική σχεδίαση με την ιταλική καταγωγή κι έναν αμερικανικής προέλευσης V8 κι αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια σπορ αυτοκίνητα της σύγχρονης εποχής.

Βασίστηκε στο σασί του De Tomaso Bigua/Qvale Mangusta μετά την εξαγορά της ιταλικής εταιρίας Qvale από τη

MG. Με αμάξωμα από ανθρακονήματα, φουσκωμένα φτερά και χαρακτηριστικά βράγχια, φορούσε έναν V8 5.0 λίτρων που προερχόταν από τη Ford, ο οποίος απέδιδε 390 ίππους και 510 Nm ροπής. Λόγω του χαμηλού όγκου παραγωγής του, πολλά ανταλλακτικά προέρχονταν από ταπεινά καθημερινά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων από Fiat Punto, των πίσω φώτων από Fiat Coupe, των χειρολαβών των θυρών από MG TF και των πλαϊνών καθρεφτών από Rover 75.

Η παραγωγή του MG XPower ξεκίνησε το 2003 κι υπολογίζεται ότι η MG παρήγαγε συνολικά 82 μονάδες συμπεριλαμβανομένων των πρωτότυπων, με τα 42 να είναι SVR και μόνο 23 από αυτά αριστεροτίμονα. Τώρα, ένα από αυτά (και μάλιστα με πολύ λίγα χιλιόμετρα) διατίθεται προς πώληση. Σύμφωνα με την καταχώρηση στο DD Classics, το συγκεκριμένο SVR ήταν μία από τις τελευταίες μονάδες που εγκατέλειψαν το εργοστάσιο κι έχει μόνο 4.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Συνδυάζει εξωτερική απόχρωση Mirror Silver με εσωτερικό κόκκινο/μαύρο. Φαίνεται ολοκαίνουριο, σα να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο, χωρίς το παραμικρό σημάδι φθοράς. Η DD Classics δεν αναφέρει τιμή, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η σπανιότητα θα εκτοξεύσει την τιμή. Είναι λίγο οξύμωρο να πουληθεί ακριβά, αν σκεφτεί κανείς ότι η υψηλή τιμή ήταν ο βασικός λόγος που το συγκεκριμένο μοντέλο είχε κακή εμπορική πορεία. Ποιος δε θα προτιμούσε μια 911 σε κοντινά χρήματα;

The post XPower SVR: η αποτυχημένη προσπάθεια της MG στα supercars appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα