Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #24

Η Alfa Romeo 8C Spider κάποτε ονομάστηκε «πιθανώς το πιο όμορφο cabriolet του κόσμου που παράγεται σήμερα» από τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της ιταλικής εταιρίας και δε νομίζουμε ότι απλώς ευλογούσε τα γένια του. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, το διαχρονικό της στιλ παραμένει ιδιαίτερα ελκυστικό και φρέσκο. Τώρα, μία από τις μόλις 500 που κατασκευάστηκαν ποτέ διατίθεται σε δημοπρασία και διαθέτει έναν πολύ μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων.

Η 8C Spider είναι η ξεσκέπαστη

έκδοση της κλειστής 8C Competizione. Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται τον ίδιο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 4.7 λίτρων των Ferrari και Maserati. Αποδίδει 450 ίππους και 470 Nm ροπής που στέλνονται στα πίσω ελαστικά μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4.4″ και φτάνει τα 290 χλμ/ώρα. Σίγουρα υπολείπεται σε επιδόσεις από τα σημερινά supercars, αλλά είναι ένας εύηχος κινητήρας με προσωπικότητα μέσα σε ένα κινούμενο έργο τέχνης. Κι όπως συμβαίνει πλέον όλο και πιο τακτικά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει τόσο λίγα χιλιόμετρα, που φαίνεται απίθανο ο αρχικός ιδιοκτήτης να το απόλαυσε όσο του άξιζε.

Σύμφωνα με την αγγελία της RM Sotheby’s, έχει μόλις 828 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Η αλήθεια είναι ότι η 8C είναι τόσο μοναδική, που ακόμα κι αν την έχεις στο σαλόνι σου μόνο για να την κοιτάς, κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει. Ο συνδυασμός βαφής Blu Celeste με την κόκκινη μαλακή οροφή και το κόκκινο/μαύρο εσωτερικό είναι εξαιρετικά σπάνιος μεταξύ των 500 8C Spider. Και βέβαια, το όχημα συνοδεύεται από όλα τα αυθεντικά έγγραφα και τα αξεσουάρ του. Διαθέτει ακόμα και πιστοποίηση από το Museo Storico Alfa Romeo κι ένα ζευγάρι σετ αποσκευών που ταιριάζουν με το εσωτερικό.

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #24 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα