Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #54

Γιατί να αγοράσετε ένα RX-7 όταν θα μπορούσατε να αποκτήσετε αυτό το Eunos Cosmo S με τριπλό ρότορα; Τα Mazda RX-7 είναι πολύ συνηθισμένα, κυκλοφορούν ανάμεσά μας κάμποσες δεκαετίες. Ακόμα και το τελευταίο, το FD, βρίσκεται στην ελληνική αγορά πάνω από 30 χρόνια. Δε λέμε δα για το RX-8, αυτή τη στιγμή πωλούνται περισσότερα από 200 μεταχειρισμένα στο Car.gr, σε τιμή που ξεκινούν από τα 1.800 ευρώ.

Αντ’ αυτού, τώρα έχετε την ευκαιρία

να αγοράσετε κάτι πραγματικά σπάνιο κι ιδιαίτερο. Το συγκεκριμένο Eunos Cosmo S του 1991 πωλείται αυτή τη στιγμή στο Cars & Bids και φαίνεται να είναι σε φανταστική κατάσταση. Έχει διανύσει μόλις 61.700 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε απολύτως εργοστασιακή κατάσταση. Είναι επίσης αρκετά δυσεύρετο, καθώς πωλήθηκε μόνο στην Ιαπωνία. Ενώ ήταν στην παραγωγή, η Mazda κατασκεύασε μόνο 8.875 μοντέλα, με τα περισσότερα από αυτά να κινούνται από έναν κινητήρα διπλού στροβιλοσυμπιεστή με δύο ρότορες. Το συγκεκριμένο, ωστόσο, έχει τον πιο επιθυμητό κι ισχυρότερο κινητήρα με τους τρεις ρότορες που αποδίδουν 280 ίππους και 334 Nm ροπής.

Υπάρχουν δύο μειονεκτήματα όμως και τα βλέπετε αμφότερα στην παραπάνω φωτογραφία. Το ένα είναι το αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων, όχι ακριβώς αυτό που θα περίμενες από ένα Wankel Mazda. Επομένως, δε θα προσφέρει την ίδια σπορ εμπειρία με ένα χειροκίνητο RX-7 ή RX-8. Επιπλέον, είναι δεξιοτίμονο. Παρ’ ότι πρόκειται για την έκδοση S, που σημαίνει ότι φοράει αναβαθμισμένη ανάρτηση από το εργοστάσιο, πρόκειται δίχως άλλο για ένα πραγματικό grand tourer, βγαλμένο από τα ’90s, μια ονειρική δεκαετία για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Κοιτάξτε τις πολυθρονάρες και σκεφτείτε να εξαφανίζεστε για ένα μήνα, κάνοντας τον γύρο της Ευρώπης με στιλ.

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #54 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα