Ανώτατο στέλεχος της Toyota: οι αυξήσεις τιμών θα συνεχιστούν

Η είδηση μας έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού αλλά δεν έχει καμία σημασία: ό,τι θα συμβεί εκεί, αναμένεται να συμβεί και στα καθ’ ημάς. Η μέση τιμή των καίνουριων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέβει πάνω από τα 50.000 δολάρια φέτος και τα στελέχη των επιχειρήσεων της Toyota στη Βόρεια Αμερική αναμένουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί, αναφέρει δημοσίευμα του Automotive News.

Αυτή η αύξηση των

τιμών είναι πιθανό να συμβεί παρά την ανάκαμψη της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς και φέτος η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά. Ο Jack Hollis, επικεφαλής πωλήσεων της Toyota Motor Βορείου Αμερικής, έκανε δηλώσεις για τις δραστηριότητες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, υποδεικνύοντας ότι το 2023 αναμένεται η Toyota κι η Lexus να σημειώσουν επιπλέον 100.000 πωλήσεις των 2.1 εκατομμύριων που πούλησαν στις ΗΠΑ πέρσι. Σύμφωνα με τον Hollis, και το 2023 «θα πουλήσουμε κάθε όχημα που μπορούμε να φτιάξουμε». Οπότε γιατί να μην αυξήσουν λίγο ακόμα τις τιμές;

Θυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα, η Corolla ξεκινούσε στην ελληνική αγορά από τα 17.650 € ως hatchback με αμιγώς θερμικό κινητήρα κι από τα 21.250 € για την υβριδική Feel. Πλέον, με την υιοθέτηση του υβριδικού συστήματος πέμπτης γενιάς (που αναβαθμίζει τη συνδυαστική ισχύ από τους 122 στους 140 ίππους), η φθηνότερη Corolla κοστίζει πλέον 28.470 €! Μιλάμε για πάνω από 10 χιλιάρικα αύξηση!

Κανείς βέβαια δεν παραδέχεται το πολύ απλό: αφού μπορούμε να πουλάμε όλο και πιο ακριβά, θα το κάνουμε για να αυξήσουμε τα κέρδη μας. Αντιθέτως, κατηγορούν την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών. Τάδε έφη Bob Young, αντιπρόεδρος του τμήματος της εταιρίας που αφορά τους προμηθευτές. «Οι πληθωριστικές πιέσεις που πλήττουν τη βιομηχανία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ταχεία αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, αλλά ότι η Toyota αρχίζει να βλέπει κάποια υποχώρηση στις αγορές. Οι πληθωριστικές πιέσεις πραγματικά μας οδηγούν όλους να εργαστούμε πιο επιθετικά και συνεργατικά για τη μείωση του κόστους», προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε χαλάρωση των τιμών των εμπορευμάτων πιθανότατα δεν θα έρεε στους τελικούς χρήστες μέχρι το 2024.

The post Ανώτατο στέλεχος της Toyota: οι αυξήσεις τιμών θα συνεχιστούν appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα