Ανταλλακτικά της Hyundai έχουν προέλθει από παιδική εργασία

Μια θυγατρική της Hyundai φέρεται να βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει την έλλειψη εργαζομένων προσλαμβάνοντας ανήλικους εργάτες σε ένα εργοστάσιο στην Alabama των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μερικά από αυτά τα παιδιά ήταν μόλις 12 ετών. Πρόκειται για τη SMART

Alabama LLC, θυγατρική της Hyundai, η οποία προμηθεύει εξαρτήματα που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της κορεάτικης εταιρίας στο Montgomery της Alabama. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, αρκετοί ανήλικοι έχουν εργαστεί στο εργοστάσιο εγκαταλείποντας το σχολείο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι έμαθε για πρώτη φορά για τους ανήλικους εργάτες μετά τη σύντομη εξαφάνιση ενός παιδιού-μετανάστη από τη Γουατεμάλα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Το ίδιο κορίτσι, 13 ετών, εργαζόταν στο εργοστάσιο μαζί με τα αδέρφια της, ηλικίας 15 και 12 ετών κι ο πατέρας τους επιβεβαίωσε αυτά τα γεγονότα στο Reuters. Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων γνωρίζουν το θέμα, αυτά τα τρία παιδιά ανήκουν «σε μια μεγαλύτερη ομάδα ανήλικων εργαζομένων».

Η SMART από την πλευρά της αρνήθηκε τους ισχυρισμούς κι έστρεψε το δάχτυλο απευθείας στα γραφεία προσωρινής εργασίας. Κατά δήλωσή της, «περίμενε ότι αυτές οι υπηρεσίες θα ακολουθούσαν το νόμο για την πρόσληψη των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της».  Η πολιτική της Hyundai για τα ανθρώπινα δικαιώματα απαγορεύει συγκεκριμένα κάθε είδους παιδική εργασία, συμπεριλαμβανομένων των δικών της προμηθευτών. Παρόλα αυτά, η SMART έχει τιμωρηθεί με πρόστιμα περίπου 48.500 $ από το 2013 για παραβιάσεις του OSHA (Occupational Safety and Health Administration). Το τελευταίο από αυτά τα πρόστιμα ήρθε νωρίτερα μες στη χρονιά.

Αυτή η ιστορία φαίνεται ότι έχει πολύ ψωμί μπροστά της. Θα σας κρατούμε ενήμερους.

The post Ανταλλακτικά της Hyundai έχουν προέλθει από παιδική εργασία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα