Η Tesla μπαίνει πλέον στο Master Plan 3 με στόχο τη γιγάντωσή της

Ο Elon Musk κυκλοφόρησε το πρώτο Master Plan της Tesla το 2006, περιγράφοντας το σχέδιό του για την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο στόχος ήταν να κατασκευάσει ένα σπορ μοντέλο, να χρησιμοποιήσει τα κέρδη για να χρηματοδοτήσει ένα προσιτό μοντέλο και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα ακόμα πιο προσιτό.

Το Master Plan 2 κυκλοφόρησε το 2016 κι οδήγησε στη δημιουργία του Powerwall και της SolarCity. Περιελάμβανε επίσης σχέδια για την

κλιμάκωση της παραγωγής, το να καταστεί το Autopilot δέκα φορές πιο ασφαλές από τον μέσο οδηγό και την εκτόξευση στόλων robotaxi. Αν και δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του Autopilot και των robotaxi, ο Musk στρέφει την προσοχή του στο επόμενο Master Plan.

Λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Master Plan δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά μέσω του Twitter, ο Musk είπε ότι το επόμενο βήμα για την Tesla είναι να επεκταθεί δραματικά.

«Το κύριο ενδιαφέρον της Tesla είναι να αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη και να γιγαντωθεί, κάτι που χρειάζεται ώστε να απομακρυνθεί η ανθρωπότητα από τα ορυκτά καύσιμα», έγραψε.

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η Tesla προσδοκά τη δραματική ανάπτυξη. Το 2020, ο Musk έκανε τον τολμηρό ισχυρισμό ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να κατασκευάζει 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2030. Αυτό θα την καθιστούσε εύκολα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο με περίπου διπλάσια ετήσια παραγωγή από την Toyota και τη Volkswagen.

Παραμένει αβέβαιο ποια είναι μερικά από τα μελλοντικά σχέδιά του για τη SpaceX και την The Boring Company, αλλά το tweet του Musk έχει προκαλέσει εικασίες ότι θα μπορούσαν να ενωθούν όλες μαζί σε μια ενιαία εταιρία-ομπρέλα.

The post Η Tesla μπαίνει πλέον στο Master Plan 3 με στόχο τη γιγάντωσή της appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα