Η νέα Pagani Dinamica Evo απαιτεί ιδιαίτερα γούστα & βαθιά τσέπη

Η Pagani αποκάλυψε το τελευταίο της δημιούργημα, ένα μοναδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία και φαίνεται να βασίζεται στη Huayra Roadster BC. Ονομάζεται Dinamica Evo κι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες, αλλά περιγράφει το αυτοκίνητο ως «ένα μοναδικό αριστούργημα που δημιουργήθηκε από την Pagani Grandi Complicazioni για να δώσει μορφή στη φαντασία ενός πελάτη». Αν δε γνωρίζετε, το

τμήμα Grandi Complicazioni είναι για την Pagani ό,τι το Mulliner για τη Bentley κι είναι ικανό να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε όνειρο – με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά.

Το μοναδικό supercar της Pagani διαθέτει ένα ιδιαίτερο χρωματικό συνδυασμό, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό και μπορεί να μην ταιριάζει σε όλα τα γούστα, αλλά αυτό ποσώς απασχολεί τον ιδιοκτήτη με τις πολύ βαθιές τσέπες: το ήθελε ακριβώς έτσι και το απέκτησε. Το γυμνό carbon συνδυάζεται ιδανικά με το μαύρο χρώμα, το σκούρο καφέ και κάποιες χρυσές λωρίδες. Θα μπορούσε να παρκάρει αρμονικά δίπλα σε κάποιο κλασικό πιάνο και πράγματι, δεν αποκλείεται να παρκάρει σε κάποιο ακριβό σαλόνι μιας πολύ ακριβής κατοικίας.

Ως περήφανα ιταλικό κομψοτέχνημα, η πανέμορφη Dinamica Evo έχει τα μπροστινά πλαϊνά πτερύγια του σπόιλερ βαμμένα στα τρία χρώματα της εθνικής σημαίας. Η Pagani ξέρει πώς να δημιουργεί ένα εξαιρετικό εσωτερικό κι η καμπίνα της Dinamica Evo δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα πολλά διαφορετικά χρώματα ξενίζουν λίγο, αλλά τελικά τα πάντα δείχνουν πολύ ποιοτικά κι ακριβά. Αλλού υπάρχει ακριβό ξύλο σε μια δόση πολυτέλειας, αλλού χρωμιωμένες επιφάνειες, αλλού γυμνό carbon, αλλού κόκκινα χειριστήρια και κόκκινος φωτισμός στον πίνακα οργάνων. Ως γνωστόν όμως, όταν είσαι πλούσιος, δεν είσαι κάγκουρας, απλώς έχεις ιδιαίτερο γούστο.

Υποθέτουμε ότι η Dinamica Evo χρησιμοποιεί τον ίδιο V12 κινητήρα 6.0 λίτρων που προέρχεται από την AMG και τροφοδοτεί τη Roadster BC. Με δύο turbo, αποδίδει 800 ίππους και 1.050 Nm ροπής. Την τελευταία φορά που η Pagani Grandi Complicazioni ασχολήθηκε με ένα hypercar, μας χάρισε την υπέροχη Codalunga, έναν φόρο τιμής 7.4 εκατομμυρίων δολαρίων στα longtail αγωνιστικά της δεκαετίας του 1960. Μόλις πέντε μοντέλα προορίζονται για παραγωγή, ακόμα κι αν κάποιοι την αναλώνουν σε driftάκια στον πάγο.

Δίπλα στις Codalunga και τη Dinamica Evo, η νέα Utopia (περιορίζεται σε 99 μονάδες) φαντάζει συνηθισμένη, κάτι βέβαια που δεν την εμπόδισε να ξεπουλήσει. Η Pagani δεν έχει ανακοινώσει σε ποια αγορά κατευθύνεται αυτό το ειδικό μοντέλο, αλλά οι πορτοκαλί ανακλαστήρες προδιαγραφών ΗΠΑ στα μπροστινά φτερά μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι ένας ιδιαίτερος πελάτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνει σύντομα πολύ χαρούμενος.

The post Η νέα Pagani Dinamica Evo απαιτεί ιδιαίτερα γούστα & βαθιά τσέπη appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα