Καθαρίστε τα χιόνια από το αμάξι ξεκούραστα κι οικονομικά (vid)

Το Garage 54 είναι ένα πατεντιάρικο κανάλι στο YouTube που πάει κόντρα στον καθωσπρεπισμό της εποχής και φέρνει μια αναζωογονητική ανάσα, βάζοντας την εφερευτικότητα στο προσκήνιο. Ένα απομεινάρι της παλιάς εποχής, τότε που η πατέντα ζούσε και βασίλευε. Τους πρωτογνωρίσαμε με την τετραδιεύθυνση του φτωχού και το Lada Samara που έστριβαν κι οι τέσσερις τροχοί, αλλά έχοντας τέσσερα τιμόνια και τέσσερις οδηγούς στο εσωτερικό του. Τώρα, λένε ότι έχουν τη λύση

για να καθαρίσετε το αμάξι σας από τα χιόνια. Δεν αντέχετε το κρύο; Τα χέρια σας παγώνουν; Κανένα πρόβλημα! Με έναν αζύγιστο στρόφαλο στην οροφή του αυτοκινήτου σας και λίγο ρεύμα, το καθάρισμα γίνεται μόνο του!

Οι τεχνικοί του καναλιού ξεκινούν κόβοντας τα αντίβαρα ενός στροφαλοφόρου άξονα για να του χαλάσουν το ζύγισμα. Αφού αφαίρεσαν περισσότερα από 3.5 κιλά μέταλλο, τον τοποθέτησαν σε ένα πλαίσιο και τον συνέδεσαν με έναν ηλεκτροκινητήρα. Μια γρήγορη δοκιμή έδειξε ότι ο στροφαλοφόρος άξονας είχε απολέσει το εργοστασιακό του ζύγισμα και κουνούσε βίαια πέρα-δώθε, ό,το ακριβώς ήθελαν δηλαδή. Δύο ενήλικες μετά βίας κατάφεραν να κρατήσουν το πλαίσιο κάτω κι αποφάσισαν ότι ήταν πλέον έτοιμος για να τοποθετηθεί στην οροφή ενός Lada 2105. Ο καθαρισμός του φρέσκου χιονιού θα γίνει πιο εύκολος από ποτέ.

Δεν πήγαν όλα ρόδινα από την αρχή. Πεπεισμένοι ότι το πρόβλημα οφειλόταν στο μέγεθος του ηλεκτροκινητήρα του στροφάλου, αποφάσισαν να τοποθετήσουν έναν πιο μεγάλο, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις συγκολλήσεις του πλαισίου. Το τελικό αποτέλεσμα όντως απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο δονητής χιονιού καθάρισε το χιόνι από ολόκληρο το αυτοκίνητο γρήγορα και ξεκούραστα, ενώ σε αντίθεση με μια βούρτσα χιονού, αποκλείεται να γρατσουνίσει το χρώμα του αμαξώματος.

Μόλις τελειοποιηθεί, ο δονητής χιονιού θα μπορούσε να έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές: θέλετε να αφαιρέσετε τις λάσπες ή τη σκουριά από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου σας; Θέλετε να χαλαρώσετε τον πόνο στην πλάτη με ένα μασάζ ενώ κάθεστε στην κίνηση; Προσοχή μόνο γιατί θα ανοίξουν οι πόντες και το αμάξι σας θα αποκτήσει πολλαπλάσιους τριγμούς από αυτούς που είχε μέχρι τώρα. Όχι βέβαια πως αυτό φαίνεται να είναι ιδιαίτερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο 2105…  Ζήτω οι πατέντες!

The post Καθαρίστε τα χιόνια από το αμάξι ξεκούραστα κι οικονομικά (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα