Μετά τα bZ4X,τώρα χάνουν τα μπουλόνια τους και τα Toyota Camry

Δεύτερο φιάσκο μπουλονιών για την ιαπωνική εταιρία; Θυμίζουμε ότι το φαινόμενο εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2022 στο πρώτο ηλεκτρικό της φίρμας, το bZ4X και δεν μπορούσε να βρεθεί λύση με τίποτα. Αν κι ακούγεται ως κάτι εύκολο στην επιδιόρθωση, πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μπουλόνια που δεν ξεσφίγγουν άλλωστε, όμως η Toyota έφτασε στο σημείο να αγοράζει πίσω τα ελαττωματικά αυτοκίνητα ή να

προσφέρει γενναία χρηματική αποζημίωση στους κατόχους (της τάξεως των 5.000 $), όχημα αντικατάστασης και πληρωμένα καύσιμα μέχρι να βρεθεί λύση.

Τώρα τρέχει πάλι ανάκληση σχετική με το θέμα αλλά αφορά 298 Camry sedan, με την Toyota να δηλώνει ότι το φταίξιμο βαραίνει καθ’ ολοκληρίαν έναν συνεργάτη της, αναφέρει το δημοσίευμα του Carscoops. Κατά πώς ισχυρίζεται η εταιρία, δεν υφίσταται κατασκευαστικό πρόβλημα όπως με τα bZ4X αλλά τα συγκεκριμένα οχήματα είχαν κληθεί ξανά για μια άλλη ανάκληση, επισκευάστηκαν κι η εταιρία που είχε αναλάβει την επιδιόρθωση δεν έσφιξε τα μπουλόνια με την κατάλληλη ροπή, ώστε να παραμείνουν στη θέση τους.

Η Toyota έλαβε την πρώτη της αναφορά σχετικά με το ζήτημα από έναν αντιπρόσωπο στις 9 Ιουνίου. Διαπίστωσε ότι υπήρχε υπερβολικός τζόγος σε όλους τους τροχούς κι ότι πολλά μπουλόνια ήταν χαλαρά. Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εξέταζε το ζήτημα, άρχισαν να έρχονται όλο και περισσότερες αναφορές για χαλαρά μπουλόνια από διάφορους αντιπροσώπους στις ΗΠΑ. Ένας μάλιστα ανέφερε ότι σε μία περίπτωση ο τροχός βγήκε από το όχημα! Καθώς πρόκειται για άκρως επικίνδυνη αμέλεια, η ιαπωνική εταιρία άρχισε να επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων στις 15 Ιουνίου, ειδοποιώντας τους να σταματήσουν να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους και να τα μεταφέρουν με οδική βοήθεια στις αντιπροσωπείες. Εκεί θα τα επιθεωρήσουν και θα σφίξουν τα μπουλόνια, όπου χρειάζεται. Ας ελπίσουμε να τελειώσει εδώ η περιπέτεια των κατόχων Camry και να μην ταλαιπωρηθούν για μήνες, όπως οι συνάδελφοί τους με τα bZ4X. Να αναφέρουμε ότι το Camry δεν εισάγεται στην ελληνική αγορά.

The post Μετά τα bZ4X,τώρα χάνουν τα μπουλόνια τους και τα Toyota Camry appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα