Ο Chris Harris λιώνει το Hoonigan Subaru του Travis Pastrana (vid)

“Αυτό έχει φτιαχτεί ώστε να το οδηγάς σα μουρλός. Για αυτό και το λάτρεψα.” Τάδε έφη Chris Harris αφού έκανε μερικούς γύρους με το Hoonigan Subaru Huckster του Travis Pastrana στην πίστα. Κι αν έχετε δει το περσινό βίντεο του Gymkhana, στο οποίο ο Pastrana πήδηξε με 260+, θα ξέρετε ότι έχει απόλυτο δίκιο για το πόσο μουρλοκομείο είναι. Ωστόσο, για να είναι ικανό για τέτοια τρομακτικά ακροβατικά που αψηφούν τον θάνατο, το Huckster κατασκευάστηκε με απόλυτη

μηχανική ακρίβεια. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι είναι ένα απίστευτα ικανό όχημα όταν πρέπει να οδηγηθεί με αντίπαλο το χρονόμετρο: φέτος τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, μπροστά από τη McLaren-Cosworth M26, μονοθέσιο της Formula 1!

Το Huckster είναι χτισμένο σε  σωληνωτό πλαίσιο, σχεδιασμένο με την τελευταία τεχνολογία των Rally, αλλά μοιάζει με Subaru GL Wagon του 1983, ακόμη και στο εσωτερικό. Όπως φαίνεται πολλές φορές στο βίντεο, ενεργά πτερύγια κι αερόφρενα εκτείνονται όποτε ο οδηγός πατάει το φρένο για επιπλέον πέδηση. Τη στιγμή που έχει τέτοιου είδους τεχνολογίες, ταυτόχρονα διαθέτει μια τυπική γιαπωνέζικη καμπίνα από τη δεκαετία του ’80, με ραδιόφωνο με κασέτα. Στις πόρτες ξεχωρίζουν συσκευές με αέρα που θα ήταν σωτήριες σε περίπτωση που ο Pastrana έπεφτε στο νερό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Gymkahana 2022 και θα χάριζαν ένα επιπλέον λεπτό αναπνοής μέχρι να έρθουν οι δύτες – διασώστες.

Στο βίντεο, ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος μιλά με τον υπεύθυνο του συστήματος μετάδοσης κίνησης του Huckster. Ένας βελτιωμένος επίπεδος τετρακύλιδρος 2.3 λίτρων αποδίδει 862 ίππους και 922 Nm ροπής, ενώ μπορεί να στροφάρει μέχρι τις 8.500 σαλ. Η δύναμη φτάνει στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων της Sadev.

Ο Harris είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος οδηγός και το Huckster γλιστράει ασταμάτητα στα χέρια του, παρά τη στενή πίστα. Ακόμα κι αυτός όμως, με την τεράστια εμπειρία του και τις φοβερές του ικανότητες, υπήρχαν στιγμές που τρόμαξε πίσω από το τιμόνι του. Κάτι που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την ικανότητα του Pastrana να το κάνει να χορεύει.

The post Ο Chris Harris λιώνει το Hoonigan Subaru του Travis Pastrana (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα