Ο Max Verstappen έμαθε να driftάρει από τον καλύτερο: Mad Mike

Ο Max Verstappen είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στον κόσμο και διαπρέπει στη Formula 1. Τώρα αποφάσισε να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του drifting, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Το έκανε μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: έχοντας ως δάσκαλο τον διάσημο επαγγελματία drifter “Mad Mike” Whiddett, γνωστό τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τα driftάδικα Mazda του. Εκπαιδευτικό όχημα το MADBUL Mazda

RX-7, με 600 ίππους για εγγυημένο κάπνισμα των ελαστικών. Ο Verstappen είναι το πρώτο άτομο εκτός από τον Whiddett που οδήγησε το θρυλικό όχημα, που συνέβαλλε στη δημιουργία του μύθου του “Mad Mike” που γνωρίζουμε σήμερα.

«Μου είναι τελείως αφύσικο να οδηγώ με το πλάι», δήλωσε ο Verstappen, αλλά οι οδηγικές του ικανότητες δε φάνηκαν να αποκαλυφθούν. «Μόλις οι τροχοί άρχισαν να σπινάρουν, ένιωσα τόσο οικεία με το να βρίσκω τα όρια του αυτοκινήτου, ακριβώς όπως κάνω και στη F1 – ένιωσα την ίδια έκρηξη αδρεναλίνης και το ένστικτό μου ανέλαβε τα υπόλοιπα».

Ξεκίνησαν με donuts για να εξοικειωθεί ο Max με τον έλεγχο του Mazda κι η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ καλός. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα οκτάρια. Είναι ένας συνηθισμένος τρόπος εξάσκησης στο drifting, ένας τρόπος διδασκαλίας της δεξιότητας της μετάβασης από τη μία πλαγιολίσθηση στην άλλη. Ο χειρισμός του συμπλέκτη αποδείχθηκε πρόκληση για τον Verstappen, αλλά τελικά κατάφερε να συνδυάσει τον συγχρονισμό που απαιτείται για να τον διαχειριστεί μαζί με το μεγάλο driftάδικο χειρόφρενο.

Το Σκανδιναβικό φλικ ήταν το τελευταίο τεστ για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για να μάθει να ξεκινά και να κρατά ένα drift υψηλής ταχύτητας. Δεν του βγήκε με την πρώτη, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα το κατάφερε. Μπορεί να μη διεκδικεί (ακόμα) το πρωτάθλημα στην κατηγορία D1, αλλά κατάφερε να μάθει τα βασικά χωρίς πολύ κόπο.

Είναι υπέροχο να βλέπεις τον Verstappen σε μια κατάσταση έξω από τα νερά του αλλά να μαθαίνει τόσο γρήγορα. Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία να διδαχθεί από τον καλύτερο. Τον ζηλεύουμε!

The post Ο Max Verstappen έμαθε να driftάρει από τον καλύτερο: Mad Mike appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα