Ο Zagato ετοιμάζει μια coupe Giulia αλλά θα είναι (και) ηλεκτρική

Ο καροσερί Zagato μάς έχει προικίσει με πολλά εντυπωσιακά μοντέλα Alfa Romeo στο παρελθόν κι αναμένεται να προσθέσει σύντομα άλλο ένα κεφάλαιο στη συνεργασία του με την ιταλική μάρκα. Όπως αποκαλύπτεται από ένα νέο teaser, η νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής θα ονομάζεται «Alfa Romeo Giulia SWB Zagato» κι αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023. Με κάμποση κρυψίνοια, η φωτογραφία

αποκαλύπτει τα πίσω φώτα LED του νέου μοντέλου κι υπαινίσσεται ότι το sedan της Alfa Romeo, που θα χρησιμεύσει ως βάση για το νέο μοντέλο, θα επανασχεδιαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το πίσω μέρος αναμένεται να ακολουθήσει το σχεδιαστικό μοτίβο της Alfa Romeo Giulia TZ του 1963 και της υπόλοιπης σειράς “Tubolare Zagato”, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης Alfa Romeo TZ3 Stradale 2011 που βασίζεται στο Dodge Viper.

Το SWB στην ονομασία υποδηλώνει ότι το μοντέλο θα έχει κοντύτερο μεταξόνιο σε σύγκριση με τη Giulia, πιθανότατα σε συνδυασμό με δίθυρο αμάξωμα. Σημειώστε ότι ένα coupe μοντέλο βασισμένο στο ιταλικό sedan φημολογείται εδώ και καιρό και μάλιστα επρόκειτο αρχικά να αποτελέσει τον διάδοχο της GTV αλλά ακυρώθηκε. Όπως αναφέρει το βρετανικό EVO, η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio και φημολογείται ότι θα είναι διαθέσιμη τόσο σε θερμική, όσο και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Η θερμική θα υιοθετήσει τον twin-turbo V6 των 2.9 λίτρων από την Giulia Quadrifoglio, ρυθμισμένο ώστε να αποδίδει περισσότερους από τους 540 ίππους της ναυαρχίδας GTAm. Όσον αφορά την έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων, θα μπορούσε να δανειστεί τους τρεις ηλεκτροκινητήρες από τη Maserati GranTurismo Folgore που αποδίδει 760 ίππους, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato είναι το πολυαναμενόμενο κορυφαίο supercar που πρόκειται να παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2023 η ιταλική φίρμα; Θα παρακολουθούμε για νέα teaser κι επιπλέον πληροφορίες καθώς το αφεντικό της Alfa Romeo, ο Jean-Philippe Imparato, υποσχέθηκε πρόσφατα να αποκαλύψει περισσότερα για το μοντέλο σύντομα. Αν πάλι δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τότε, η λύση βρίσκεται εδώ.

The post Ο Zagato ετοιμάζει μια coupe Giulia αλλά θα είναι (και) ηλεκτρική appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα