Ο πρώην CEO της Toyota, Akio Toyoda, εγκρίνει το νέο Honda HR-V

Αν κι ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation κι εγγονός του ιδρυτή Kiichiro Toyoda, μπορεί να μην κατάφερε να αφουγκραστεί εγκαίρως την τεράστια αλλαγή που έφερε στην αυτοκίνηση η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο είναι ευρέως αγαπητός επειδή αγαπάει πραγματικά τα αυτοκίνητα. Είτε συμμετέχει σε 24ωρο αγώνα στο Nurburgring, είτε σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού, είτε προσπαθώνας η μάρκα

του να σταματήσει να φτιάχνει «βαρετά αυτοκίνητα», έχει κερδίσει θαυμαστές σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Τώρα, αποδεικνύει ότι είναι από τα πιο ακομπλεξάριστα στελέχη, αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγχαρεί έναν εγχώριο ανταγωνιστή για ένα προϊόν που κοντράρεται ευθέως με τα μοντέλα της δικής του εταιρίας. Αυτό έγινε μέσω ενός πρόσφατου βίντεο που κυκλοφόρησε από το επίσημο ιαπωνικό κανάλι δημοσίων σχέσεων της Toyota. Μέχρι τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, το κλιπ έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές και μάλιστα αναδημοσιεύτηκε από την ίδια τη Honda.

Δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) και δείχνει τον Toyoda, γνωστό κι ως Morizo, πίσω από το τιμόνι ενός Honda HR-V.  Η σύντομη συνομιλία γίνεται στα ιαπωνικά, όπου ακούμε κάποιον να ρωτά τον Πρόεδρο της Toyota, “Τι αυτοκίνητο είναι αυτό;”, στο οποίο ο Toyoda αναφωνεί ενθουσιασμένος: “Είναι Honda!” Ακολουθεί ένας σηκωμένος αντίχειρας κι ένα χαμόγελο, δείχνοντας ότι ο πρώην CEO εγκρίνει το προϊόν της αντιπάλου του.

これなんのクルマですか?#豊田章男#モリゾウ#トヨタ自動車会長#自動車工業会会長#CMに使っていいよ pic.twitter.com/IknB6Dz5ir

— トヨタ自動車株式会社 (@TOYOTA_PR) September 7, 2023

Ο Toyoda εθεάθη να οδηγεί το Honda HR-V κατά τη διάρκεια του Rally Hokkaido. Ο Morizo ​​θα έκανε κάποια περάσματα επίδειξης με το GR Yaris Rally1 που αγωνίζεται στο WRC. Είναι σύνηθες για τους οδηγούς και τους πλοηγούς να περνούν με αυτοκίνητα δρόμου για να ελέγξουν τις ειδικές πριν τον αγώνα, αν κι είμαστε βέβαιοι ότι πολλά στελέχη θα επέμεναν να παραμείνουν εντός μάρκας σε τέτοιες περιπτώσεις. Τούτου λεχθέντος, είναι προφανές ότι ο Toyoda δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δειγματοληψία των προϊόντων των αντιπάλου του – πόσο μάλλον να το δημοσιεύσει στα socials της εταιρίας του. Εκτός κι αν δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει στις ειδικέςδιαδρομές ένα μοντέλο της Toyota κι επέλεξε να σπάσει το ανταγωνιστικό HR-V. Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο X ολοκληρώνεται με την κάμερα να κάνει ζουμ στο σήμα της Honda, ακολουθούμενη από το σλόγκαν “The Power Of Dreams” – μία ένδειξη σεβασμού από την Toyota προς τους συμπατριώτες της. Όπως θα διαβάσετε και στη δική μας δοκιμή του Honda HR-V, πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο μοντέλο, με σαφή πλεονεκτήματα (αλλά και τρωτά σημεία) έναντι των αντίστοιχων μοντέλων της Toyota

Συνοδηγός στο Honda ήταν ο Φινλανδός Juha Kankkunen. Έχει πάρει τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Rally, με το τελευταίο να είναι το 1993 πίσω από το τιμόνι μιας Toyota Celica. Γεύτηκε επίσης την επιτυχία με την Peugeot και τη Lancia τη δεκαετία του ’80. 

The post Ο πρώην CEO της Toyota, Akio Toyoda, εγκρίνει το νέο Honda HR-V appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα