Όχι, αυτό το σκάφος ΔΕ βρίσκεται παρανόμως στους φορτιστές

Όλοι έχουμε δει εικόνες θερμικών οχημάτων που παρκάρουν σε θέσεις φόρτισης, είτε για να δυσκολέψουν τους κατόχους των ηλεκτρικών οχημάτων από κακία και φθόνο, είτε από άγνοια ή απλώς αδιαφορία. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αφού έχει μάλιστα και διεθνή ονομασία: λέγεται ICEing.

Τρία pick-up μπλοκάρουν Tesla και το πνίγουν στα καυσαέριά τους

Αλλά το να παρατήσεις ένα σκάφος σε έναν φορτιστή παραπάει. Αυτή πρέπει να ήταν η πρώτη σκέψη ενός χρήστη του Reddit όταν εντόπισε το ταχύπλοο, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκάλυψε ότι

ήταν πραγματικά συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ τα αυτοκόλλητα στο πλάι που γράφουν”100% Electric”, παρείχαν επιπλέον ενημέρωση σε εκνευρισμένους οδηγούς EV που θα διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους.

Πρόκειται για το Super Nautique GS22E, ένα σκάφος θαλάσσιων σπορ σχεδιασμένο για ρυμούλκηση θαλάσσιων σκιέρ και wakeboarders. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Nautique και της Ingenity, δύο επωνυμιών υπό την ομπρέλα της Correct Craft με έδρα τη Florida των ΗΠΑ. Διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 299 ίππων και μπαταρία 120 kWh που υπόσχεται 2-3 ώρες διασκέδασης στο νερό .

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε 12 ώρες αν συνδεθεί σε AC φορτιστή ή σε μόλις μιάμιση ώρα, αν κουμπώσει σε ταχυφορτιστή, αρκετό χρόνο αφού δυστυχώς μπορεί να τραβήξει μέχρι 80 kW. Η Ingenity εγκατέστησε έναν φορτιστή σκαφών στη λίμνη Tahoe το 2020 για να συμπέσει με την παράδοση των πρώτων GS22E πελατών κι αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σε όλη την Αμερική. Εδώ τίθεται ένα πρακτικό ερώτημα στους Αμερικανούς κατόχους, που λογικά θα αργήσει να απασχολήσει τους συμπατριώτες μας: πόσο ηθικό είναι να δεσμεύει ένα ταχύπλοο θέση φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Άραγε μπορεί ένα EV να φορτίσει στους φορτιστές σκαφών που υπάρχουν στις αμερικάνικες λίμνες;

Η Nautique κατασκευάζει επίσης μοντέλα με κινητήρες V8 που προέρχονται από τη GM. Είναι όλα αρκετά ακριβά, ξεκινώντας από 106.541 $ για το βασικό Ski Nautique 200 και φτάνοντας στα 395.245 $ για το G25 Paragon. Το ηλεκτρικό GS22E κοστίζει 312.952 $.

The post Όχι, αυτό το σκάφος ΔΕ βρίσκεται παρανόμως στους φορτιστές appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα