Πρόστιμο 470€ σε Ferrari που πάρκαρε σε πλατεία της Φλωρεντίας

Η οδήγηση μιας Ferrari στην Ιταλία θα έπρεπε να είναι ψηλά στη λίστα κάθε πραγματικού petrolhead κι ένας Αμερικανός τουρίστας προσπάθησε πρόσφατα να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ήταν ακριβότερο από το αναμενόμενο. Το περιστατικό, που συνέβη σε μια από τις ιστορικές πλατείες της Ιταλίας, υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των κανόνων κυκλοφορίας όταν επισκεπτόμαστε ξένες χώρες. Ο 43χρονος τουρίστας οδηγούσε μια Ferrari 488 Spider με

ελβετικές πινακίδες και θεώρησε καλή ιδέα να την ανεβάσει στην Piazza della Signoria, μια διάσημη πεζοδρομημένη πλατεία στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός τράβηξε την προσοχή των Αρχών οδηγώντας απρόσεκτα κατά μήκος της παρακείμενης οδού Via dei Gondi. Στη συνέχεια πάρκαρε στη γεμάτη τουρίστες πλατεία κοντά στην Πινακοθήκη Uffizi, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης της Ιταλίας. Το συνολικό πρόστιμο έφτασε τα 470 ευρώ και κρίμα που το δημοσίευμα στο CNN δεν αναφέρει αν είχαν προηγηθεί κάμποσα ποτήρια Moscato d’Asti ή Grappa.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ οδηγούν στα ιστορικά hotspot της Ιταλίας. Τον Ιανουάριο, ένας Καλιφορνέζος τουρίστας έλαβε πρόστιμο 500 ευρώ αφού οδήγησε ένα νοικιασμένο Fiat Panda κατά μήκος της πεζοδρομημένης γέφυρας Ponte Vecchio στη Φλωρεντία. Ομοίως, τον Μάιο του περασμένου έτους, ένας Σαουδάραβας συνελήφθη επειδή κατέστρεψε ένα πολιτιστικό μνημείο όταν κατέβασε μια νοικιασμένη Maserati Levante στα Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη κι έφυγε από το σημείο όταν το όχημα κόλλησε στα μισά της σκάλας.

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους δύο οδηγούς, Βέλγο κι Ολλανδό, που πριν ένα μήνα έχασαν τον έλεγχο με δύο Ferrari και προσέκρουσαν σε τοίχο, με αποτέλεσμα ένα από τα αυτοκίνητα να πάρει φωτιά κι οι δυο τους να βρεθούν στο νοσοκομείο.

The post Πρόστιμο 470€ σε Ferrari που πάρκαρε σε πλατεία της Φλωρεντίας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα