Προβληματικά τα νέα μπουλόνια των ηλεκτρικών Toyota/Subaru;

Τα δίδυμα Subaru Solterra και Toyota bZ4x έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα πρωτοσέλιδα, αλλά ποτέ για καλό σκοπό. Κι αν τα θέματα με την κακή αυτονομία (τελευταία θέση σε δοκιμή 26 ηλεκτρικών μοντέλων) ή το γεγονός ότι δεν μπορούν να φορτίσουν καθόλου όταν πέφτει η θερμοκρασία είναι οπωσδήποτε προβληματικές καταστάσεις, τίποτα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το θέμα ασφάλειας που είχε τεθεί με τα μπουλόνια που χαλάρωναν κι έφευγαν οι τροχοί! Η Toyota

είχε φτάσει στο σημείο να αγοράζει πίσω τα ήδη πουλημένα αυτοκίνητα, αφού δεν μπορούσε να βρει γρήγορη λύση ή να προσφέρει πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις 5.000 δολαρίων και δωρεάν παροχή αυτοκινήτου και πληρωμένα καύσιμα για τους μήνες που χρειάστηκαν.

Κάποια στιγμή, φάνηκε ότι το πρόβλημα λύθηκε, τα EV άρχισαν να παραδίδονται στους αγοραστές, τα δίδυμα πήραν μέρος και στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς όπου κατέλαβαν την τελευταία θέση, παρ’ ότι τα τρία πρώτα μοντέλα του διαγωνισμού ήταν αμιγώς ηλεκτρικά. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα του Motor1, η Subaru ανακοίνωσε κατεπείγουσα ανάκληση για τα 1.182 Solterra που έχουν πουληθεί στη Βόρεια Αμερική επειδή η διαδικασία επισκευής ολοκληρώθηκε κι από εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος αποδείχθηκε ότι δεν είχε αποκαταστήσει σωστά τη ζημιά. Tα πράγματα φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρά γιατί η Subaru δε συμβουλεύει απλώς να πάτε το Solterra σας στην κοντινότερη αντιπροσωπεία κάποια στιγμή, αλλά συστήνει να σταματήσετε αμέσως την οδήγησή του κι η μεταφορά να γίνει αυστηρά με οδική βοήθεια!

Διαβάζοντας την είδηση, εγείρονται ένα σωρό ερωτήματα: υπάρχει περίπτωση να επισκευάστηκαν πλήρως και σωστά τα Toyota κι όχι τα Subaru; Αν ναι, πώς επετράπη να γίνει κάτι τέτοιο; Αν όχι, γιατί η Toyota δεν έχει προβεί σε αντίστοιχη ανάκληση και παίζει με την ασφάλεια των πελατών της; Και τι πιο λογικό από το να αναρωτηθεί κανείς αν αντίστοιχες ελλειπείς επισκευές έχουν γίνει και σε άλλες αγορές του πλανήτη. Όπως και να έχει, το πρώτο ηλεκτρικό εγχείρημα της Toyota αποδεικνύεται ολωσδιόλου αποτυχία.

The post Προβληματικά τα νέα μπουλόνια των ηλεκτρικών Toyota/Subaru; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα