Τα EV είναι το μέλλον κι όχι τα e-Fuels, λέει ο CEO της Mercedes !

Η Γερμανία κι η αυτοκινητοβιομηχανία της ήταν πρόσφατα κεντρικοί παράγοντες στη διαμάχη για το μέλλον των οικολογικών φιλοδοξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την επόμενη δεκαετία. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε μια παράταση για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, χάρη στα e-Fuels, ένα μέλος της γερμανικής βιομηχανίας δεν πείθεται από τη νέα τεχνολογία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, πιστεύει

ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι η μόνη λύση προς τα εμπρός για την εταιρία του. Οι ταχύτατες εξελίξεις και καινοτομίες που συμβαίνουν στον τομέα, το efficiency κι η πολυτέλεια που προσφέρει η αθόρυβη τεχνολογία την καθιστούν καλύτερη επιλογή για τη Mercedes, δήλωσε πρόσφατα στη Frankfurter Algemeine Zeitung.

«Η Mercedes έχει μια στρατηγική που βασίζεται ξεκάθαρα στην ηλεκτροκίνηση και δε θα την αλλάξουμε επί της ουσίας λόγω των αποφάσεων για τα συνθετικά καύσιμα», είπε ο ισχυρός άντρας της γερμανικής εταιρίας. «Από το 2025, θα ευθυγραμμίσουμε όλες τις πλατφόρμες των μοντέλων μας αποκλειστικά στα EV δεδομένα.»

Αν κι είπε ότι τα συνθετικά καύσιμα μπορεί να είναι χρήσιμα για τους ιδιοκτήτες υφιστάμενων οχημάτων Mercedes με κινητήρες εσωτερικής καύσης, είπε ότι δε βλέπει μακροπρόθεσμο μέλλον. Αντίθετα, θεωρεί ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, οπότε σε αυτό θα επικεντρωθεί η Mercedes. «Από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με μια ανεμογεννήτρια για παράδειγμα, περίπου το 70% της ενέργειας φτάνει στον δρόμο ως κινητήρια δύναμη σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καμία σχέση με το τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης», είπε ο Kallenius. «Το efficiency είναι απλά εντυπωσιακό».

Πρόσθεσε ότι εφόσον οι ηλεκτροκινητήρες δεν έχουν εκπομπές σε τοπικό επίπεδο, κάτι που τα e-Fules δεν μπορούν να ανταγωνιστούν, αυτό ίσως αποδειχθεί καθοριστικό στο μέλλον. Θεωρεί ότι κάποια στιγμή μελλοντικά, σε πόλεις όπως το Παρίσι και το Λονδίνο θα απαγορευτούν εντελώς τα οχήματα εσωτερικής καύσης, ανεξάρτητα από το καύσιμό τους. Τα EV θα είναι πολύτιμα λοιπόν για τους αγοραστές της μάρκας.

Ενώ παραμένουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το πόσες αγορές θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια στροφή προς την αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, ο Kallenius είπε ότι πιστεύει ότι η πολυτελής κατηγορία θα αλλάξει γρηγορότερα από την υπόλοιπη ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, γι’ αυτό η Mercedes είναι τόσο επικεντρωμένη σε αυτήν. Ωστόσο, η μετάβαση από την εσωτερική καύση στα ηλεκτρικά οχήματα θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες πέραν του ελέγχου της Mercedes. Γι’ αυτό υποστηρίζει ότι η υποδομή πράσινης φόρτισης πρέπει να προωθηθεί με κάθε μέσο.

The post Τα EV είναι το μέλλον κι όχι τα e-Fuels, λέει ο CEO της Mercedes ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα