Θα δίνατε σε 3χρονο να οδηγήσει τη Ferrari SF90 των 1.000 ίππων;

Θα έχετε προσέξει βέβαια τη Μυρτώ, επίτημο μέλος της συντακτικής ομάδας, να ποζάρει στο πορτ-μπαγκάζ κάθε μοντέλου που τίθεται στις αυστηρές δοκιμές του CarTalk.gr. Τις υπόλοιπες στιγμές της μέσα στο εκάστοτε όχημα, η Μυρτώ βρίσκεται δεμένη στο παιδικό κάθισμα που αρμόζει στην ηλικία της και τις διαστάσεις της. Κι όμως, ένας πατέρας έβαλε τον τρίχρονο γιο του στη θέση του οδηγού μιας Ferrari SF90, ενός πανίσχυρου hypercar 1.000 ίππων! Σε ηλικία που άλλα πιτσιρίκια πρωτοοδηγούν ηλεκτρικά οχήματα που τρομάζουν να πιάσουν την ταχύτητα γρήγορου βαδίσματος, αυτός ο μπόμπιρας

θα μπορεί να υπερηφανεύεται στον παιδικό σταθμό ότι οδήγησε το αμάξι του μπαμπά στην πίστα. Και τι αμάξι…

Όχι ότι ο πατέρας είναι κάνας τυχαίος οδηγός. Ονομάζεται Kenan Sofuoğlu κι είναι Τούρκος, πρώην επαγγελματίας οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας και νυν πολιτευόμενος με το κυβερνόν σήμερα κόμμα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram με τον υπότιτλο «1.000 ίπποι υπό έλεγχο στην πίστα», ο Kenan αφήνει τον γιο του Zayn να οδηγήσει την SF90 Stradale του σε μια πίστα με μια πλήρη αγωνιστική περιβολή και full face κράνος. Ο Zayn διακρίνεται πίσω από το τιμόνι της κόκκινης Ferrari, να κάθεται σε ένα booster κάθισμα και να ανεβάζει στροφές στον V8 κινητήρα των 4 λίτρων μέσω προέκτασης των πεντάλ. Όσοι περιμένατε ότι θα είχε πάντα τον μπαμπά δίπλα του, είστε γελασμένοι. Ο πιτσιρίκος κάνει κάμποσα περάσματα χωρίς να υπάρχει κανείς ακόμα μες στο όχημα, ενώ δεν οδηγεί με το κιβώτιο σε πλήρως αυτόματη λειτουργία. Φαίνεται ξεκάθαρα να χρησιμοποιεί τα paddles, ενώ τοποθετεί άριστα τα χέρια του στο τιμόνι, πολύ καλύτερα από πολλούς ενήλικες.

Δε φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που ο μικρός δοκιμάζει λίγη παραπάνω αδρεναλίνη από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Αν περιπλανηθείτε στο προφίλ του Zayn στο Instagram με το ένα εκατομμύριο ακόλουθους, θα τον δείτε να οδηγεί μοτοσικλέτες, καρτ, buggy οχήματα, ακόμα και τζετ σκι. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι η παραπάνω είδηση έρχεται λίγες μόλις μέρες αφότου η Ferrari μόλις προχώρησε σε ανάκληση ορισμένων SF90 Stradale λόγω προβλήματος, όταν οι ιδιοκτήτες έβαλαν ένα παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο. Στο δεξί κάθισμα προφανώς.

The post Θα δίνατε σε 3χρονο να οδηγήσει τη Ferrari SF90 των 1.000 ίππων; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα