Το BAC Mono R αποβιβάζεται στο F1 GP της Σαουδικής Αραβίας

Η BAC ιδρύθηκε το 2009 κι είναι γνωστή για την παρουσίαση του πρώτου μονοθέσιου που φοράει πινακίδες κυκλοφορίας, του BAC Mono. Πρόκειται για το πνευματικό τέκνο δύο αδελφών, ένα μοντέλου δρόμου που προσφέρει μια αυθεντική αγωνιστική εμπειρία, που υπό κανονικές συνθήκες μπορείς να συναντήσεις μόνο σε πραγματικά αγωνιστικά. Δέκα χρόνια μετά την έλευση του Mono, η BAC παρουσίασε το Mono R στο Goodwood Festival

of Speed, μια ελαφρύτερη και πιο εξελιγμένη έκδοση του αρχικού μοντέλου.
Και τα δύο εστιάζουν αποκλειστικά στον οδηγό πίσω από το τιμόνι για να του προσφέρουν την πιο γνήσια και δυνατή οδηγική εμπειρία. Η BAC τα περιγράφει κάνοντας λογοπαίγνιο με τη βρετανική έκφραση A-to-B: «τα μοντέλα μας μπορούν να περιγραφούν ως οχήματα A-to-A, αντί για A-to-B. Ξεχάστε το Β, εδώ δεν υπάρχει προορισμός. Προορισμός είναι η αγνή ανόθευτη οδηγική απόλαυση.»
Σήμερα η BAC εξάγει το 90% των οχημάτων που κατασκευάζει σε 45 διαφορετικές χώρες κι η λίστα εξαγωγών συνεχώς μεγαλώνει, καθώς η ζήτηση ολοένα κι αυξάνεται. Τον τελευταίο καιρό, η εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη στρατηγική επέκτασης, με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή κι άλλες διεθνείς αγορές στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Ξεχωρίζει επίσης από την έντονη εξατομικευμένη προσέγγιση που προσφέρει στους πελάτες της – κάθε Mono και Mono R προσαρμόζεται ακριβώς στις απαιτήσεις του αγοραστή. Αυτό δεν αφορά μόνο το να στηθεί το πιλοτήριο ακριβώς στα μέτρα του και στον τρόπο που βολεύεται μες στο εσωτερικό, αλλά και στο να προσφέρει το φινίρισμα που θα ταιριάζει απόλυτα στα γούστα του.

Για να εντυπωσιάσει τους πλούσιους Άραβες, η BAC κόσμησε το F1 Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας με το πιο ακομπλεξάριστο όχημα δρόμου, το μόνο που θα τολμούσε να παρκάρει χωρίς συμπλέγματα κατωτερότητας δίπλα στα αγωνιστικά μονοθέσια. Πρόκειται για ένα Mono R με αμάξωμα από ανθρακονήματα και μεταλλικές χρυσές λεπτομέρειες να κάνουν όμορφη αντίθεση. Οι carbon τροχοί έχουν μια καινοτομία: η BAC ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τις ελαφρύτερες ζάντες 17 ιντσών στον κόσμο, σημειώνει το AutoEvolution.
Ο Neill Brigg, συνιδρυτής της BAC και Διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος της Formula 1. Τόσο η BAC, όσο κι η F1 συνεχίζουμε να ξεπερνούμε τα όρια ενσωματώνοντας τεχνολογία αιχμής». Και πρόσθεσε: «Το Mono R κατασκευάστηκε για να παρέχει πραγματική οδηγική απόλαυση κι είμαστε στην ευχάριστη θέση να το παραδώσουμε σε έναν πελάτη μας στη Μέση Ανατολή».

The post Το BAC Mono R αποβιβάζεται στο F1 GP της Σαουδικής Αραβίας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα